Anna Gabriel inaugura el nou local de la CUP-Crida Constituent a Centelles

En l'acte, la diputada al Parlament va criticar la posició d'ERC respecte al projecte BCN World

Gabriel i Montse Castañé parlant sobre les condicions laborals a les càrnies
Gabriel i Montse Castañé parlant sobre les condicions laborals a les càrnies | Toni Carrasco
Toni Carrasco
04 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:31h
El divendres passat es va inaugurar el nou local de la CUP de Centelles a l'Avinguda Ildefons Cerdà amb la presència de la diputada Anna Gabriel. Prèviament la parlamentària va signar el llibre d'honor de l'ajuntament convidada pel consistori presidit per Miquel Arisa; tot i que la regidora de CDC va rebutjar la seva presència en l'acte, molesta per les darreres actuacions de la CUP envers l'actual govern de la Generalitat.

A la inauguració del local hi van assistir una trentena de persones tant del col·lectiu de la CUP i la seva secció juvenil Arran com d'altres partits i entitats. Hi havia la secció local d'ERC, amb l'Alfons Giol al capdavant, amb qui estan amb coalició; i també la de la ANC. Gabriel va està acompanyada pel regidor de la CUP a l'Ajuntament de Centelles Víctor Barquer.

En l'acte Gabriel va destacar i insistir diverses vegades que "no es poden definir a les persones com a catalans bons o dolents pels seus pensaments" i també va insistir que "els independentistes volem una república al servei de les persones i de la societat i no a l'inrevés". Arran de moltes crítiques pel rebuig dels pressupostos de la CUP, va afirmar amb rotunditat que "les solucions als greus problemes del país no poden ser solucions fàcils, forçosament han de ser complexes".

També va criticar la posició d'ERC respecte al projecte de BCN World, ja que creu que "no és la millor manera de fomentar la creació de llocs de treball instal·lant casinos". Va exemplificar la seva crítica concretant amb què "si coneixes a algú que pateix ludopaties entendràs perfectament que aquests negocis no són els més convenients per a la futura república catalana".

L'acte es va acabar amb un pica-pica solidari amb els treballadors d'Esfosa i es va comptar amb la presència de la presidenta del comitè d'empresa de l'esmentada indústria, Montse Castañé. Curiosament és la primera vegada que un partit polític o sindicat a nivell local s'instal·la en aquest sector del poble, on no està ubicat pròpiament el centre comercial de Centelles. L'obertura del local, que funciona des del passat mes de maig, ha coincidit amb el tancament de l'únic local de partit polític que existia a Centelles, el de CDC al carrer Sant Joan, al costat de la Biblioteca.
 

Gabriel en l'acte al nou local de la CUP Foto: Toni Carrasco

Arxivat a