calldetenes

Les mestres de l'escola bressol de Calldetenes es declaren en contra el nou calendari escolar

En un comunicat, expliquen que es veuen obligades a modificar les condicions laborals a última hora

per Redacció Osona.com, 4 de juliol de 2016 a les 09:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Una de les aules de l'escola bressol municipal l'Esquitx de Calldetenes Foto: Ajuntament de Calldetenes


Les mestres de l'escola bressol municipal l'Esquitx de Calldetenes es declaren en contra el nou calendari escolar. En el comunicat que han emès expliquen que, des de l'any 2014, han estat treballant per engegar un nou projecte educatiu de cara el curs que ve, amb el vistiplau de la regidora d'Educació i l'alcalde de Calldetenes. Ara es troben que, a punt d'acabar aquest curs, es veuen obligades "a modificar substancialment les condicions laborals passant de fer 1.633 hores anuals (...) a fer-ne més de 1.800 anuals".


"Pensem que el consistori, amb la seva decisió unilateral vulnera les condicions laborals establertes fins ara" expliquen en el comunicat. També destaquen que per part de la regidoria d'Educació i el cap de personal de l'ajuntament s'han negat a arribar a un acord consensuat entre les dues parts. Per tot això, l'equip de mestres demana que s'ajorni la votació que es fa aquest dilluns al ple.

Aquest és el comunicat:

 
EDUCACIÓ O POLÍTICA
Aquesta és l’escola bressol que voleu per els/les vostres fills/es?

Les treballadores de l’Escola Bressol Municipal l’Esquitx de Calldetenes, volem posar en coneixement de l’opinió pública, les noves condicions laborals que des del Consistori ens volen imposar al personal laboral de l’escola, i que pensem, com a professionals d’aquest primer cicle d’infantil, canvia radicalment el concepte d’escola bressol per un nou model de centre assistencial on ubicar els infants.


Des de l’any 2014, el personal de l’escola bressol hem estat treballant per tal d’engegar un nou projecte educatiu el proper curs 2016/2017 basat en el treball per ambients educatius de lliure elecció.

Després de presentar aquest nou projecte, amb el vist i plau de la Regidora d’Educació, Mireia Vilà (CUP), de l’Excel·lentíssim Senyor Alcalde Marc Verdaguer (CDC) i l’AMPA, i havent-hi dedicat moltes hores de claustre i hores no lectives dins i fora del centre, ens trobem que, a punt de finalitzar el curs el proper 22 de juliol de 2016, se’ns obliga a modificar substancialment les nostres condicions laborals passant de fer les 1633 hores anuals que portem fent fins ara, i que marca el VI Conveni Col·lectiu Únic d’àmbit de Catalunya del personal laboral de la Generalitat de Catalunya, a fer-ne més de 1.800 hores anuals.

A falta de conveni col·lectiu per a tot el personal laboral de l’Ajuntament, pensem que el Consistori, amb la seva decisió unilateral, vulnera les condicions laborals establertes fins ara, com també els nostres drets adquirits i els pactes verbals que s’havien acordat amb l’anterior Regidor d’Educació juntament amb l’actual Alcalde.

Volem posar de manifest la negativa, per part de la Regidoria d’Educació i del Cap de Personal de l’Ajuntament, d’arribar a un acord consensuat entre les dues parts. Per aquest motiu, demanem ajornar la disposició de l’ordre del dia A.P.10.Donar compte del nou calendari escolar pel proper curs 2016/2017 a l’E.B.M l’Esquitx, convocada pel proper 4 de juliol de 2016.
 
Equip de mestres de l’Escola Bressol Municipal l’Esquitx de Calldetenes

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació