Mecanitzats Muntada i Woodys Bcn, guardonats en els Premis Innovacat 2016

La iniciativa que està liderada per sis grans empreses de la comarca i l'Ajuntament de Manlleu clou aquesta edició amb 32 projectes presentats | Els guardons premien la innovació i el creixement empresarial d'Osona

Els guardonats amb els empresaris
Els guardonats amb els empresaris | Josep M. Montaner
01 de juliol del 2016
Actualitzat el 03 de juliol del 2018 a les 22:13h
Les empreses Mecanitzats Muntada i Woodys Barcelona van ser els guanyadors dels Premis Innovacat, de la gala d'aquest dijous al vespre. D'una banda, la primera es va endur el premi Empresa Avança per un aparell d'entrenament per a pilots en motocliclsme. Woodys Bcn va guanyar el premi Empresa Jove per les ulleres de sol i vista de fusta natural.

Aquests guardons són una iniciativa pública i privada consolidada, que premia la innovació i el creixement de les empreses de la comarca d'Osona. El premi està organitzat per sis de les grans empreses de la comarca: Bon Preu, Girbau, La Farga Group, Casa Tarradellas, Seidor i Technotraf. Totes ells representen sectors diferents però que aposten per fomentar el dinamisme empresarial a la comarca. L'organització la completa l'Ajuntament de Manlleu. Des de la primera edició s'han presentat un total de 238 projectes.

En aquesta sisena edició dels Premis Innovacat s'havien rebut un total de 32 projectes, 12 de la categoria Avança i 20 de la categoria Jove. També es va donar cinc premis d'assessorament en alta direcció a les següents empreses: The Dida SCP, 9Habitat Intel·ligent SL, Tecnologia del Moviment SL (CMTEC), Balam Ingenenieria de Sistemas SL, Conductiva Online Services SL.
 
Premi Empresa Avança
Mecanitzats Muntada SL. CKU28 Sport Fitnes. Aparell d'entrenament per a pilots de motociclisme. El projecte inclou la creació d'un departament exclusiu per a l'explotació del producte CKU des de Mecanitzats Muntada.
Revolució en l'entrenament dels pilots de motociclisme d'elit. Qualitat dels sistemes de simulació aplicats a videojocs.
 
El premi Empresa Avança, es dóna a l'empresa innovadora de més de cinc anys d'activitat que destaqui per la seva trajectòria i capacitat d'adaptació als canvis i a les noves oportunitats. Té una dotació econòmica de 20.000 euros.

Un dels socis Àlex Crivillé va agrair el premi, ja que "ho veiem molt difícil", però va destacar que els feia "molta il·lusió rebre aquest premi en una comarca tan emprenedora a nivell empresarial." Aquest simulador l'han provat pilots com Màrquez, Lorenzo, Pedrosa i Rossi.
 

Els guardonats amb el premi Empresa Avança i l'empresari Josep Terradellas Foto: Josep M. Montaner

 
Premi Empresa Jove
Woodys Bcn SL. Woodys Barcelona. Unique People.  Empresa jove vigatana, amd dos anys de vida, que crea, dissenya, produeix i comercialitza ulleres de colors amb fusta. Ulleres de sol i vista de fusta natural. Porten un producte molt exclusiu a un mercat global.

El premi Empresa Jove es dóna a l'empresa innovadora de recent creació, de fins a cinc anys d'activitat, que destaqui per la seva capacitat d'expansió i creixement. Té una dotació de 12.000 euros.

L'emprenador d'aquesta empresa Josep Dosta va explicar que "començar una empresa és molt complicat, porta molt esforç i sacrifici, i quan veus que hi ha empreses que ajuden a les més joves a créixer o a poder-se donar a conèixer, és d'agrair". Els dos finalistes van ser Gurbtec Telecom SL i The Dida SCP.
 

Els guardonats amb el premi Empresa Jove i l'empresari Oriol Guixà Foto: Josep M. Montaner


El director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos va destacar la importància d'aquests guardons, ja que "creiem que és el recordatori del paper que volem que jugui l'empresa, ja no únicament el territori sinó al conjunt del país, que com a govern tenim el mandat d'ajudar a construir".

Alhora va voler destacar que "som una de les zones amb una producció elevada i de qualitat, però no hem estat capaços de traslladar aquest coneixement que genera a les nostres universitats". Per això, bona part dels fons europeus que es reben, han de servir per fer innovació col·laborativa.

L'alcalde de Manlleu Àlex Garrido va fer referència el Fòrum Econòmic i Social (FES Manlleu), celebrat el mes d'abril, "que va reunir moltes persones de molts àmbits". De les conclusions extretes, "ens toca generar polítiques actives i estratègies que hem de posar en pràctica al més aviat possible" va dir l'alcalde, que va concloure: "Manlleu s'activa, Manlleu vol anar endavant i Manlleu vol tornar a ser una ciutat referent industrial".

Un speech d'innovació i creativitat

En el marc de l'acte Albert Castellón, membre del Consell Directiu de Parlem, l'operadora de telefonia mòbil de Catalunya, i consultor en estratègia empresarial, de màrqueting i de comunicació, va oferir un speech que portava per títol Innovació i Creativitat, dues cares d'una mateixa moneda.

Castellón va destacar la necessitat d'una estratègia per innovar des de la creativitat, amb una bona segmentació i un bon posicionament al mercat. En aquest sentit, Castellón va proposar sis fonts d'innovació creativa:
- Analitzar les necessitats reals dels consumidors.
- Trencar el codi/normes de la indústria.
- Segmentar de manera diferent els clients.
- Buscar aliances i cobrandings estratègics.
- Buscar territoris de comunicació diferents o propis.
- Desenvolupar accions de branded content.

L'acte va ser presentat per Eli Carnicé i va posar-hi música Pep Poblet.
 

Públic durant l'acte a Cau Faluga Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a