Osona contra la LGTBIfòbia

Entitats i ajuntaments pengen la bandera de l'arc de Sant Martí | El Consell Comarcal presenta un pla per la igualtat d’orientació sexual i de gènere

L'Ajuntament de Vic amb la bandera de l'arc de Sant Martí
L'Ajuntament de Vic amb la bandera de l'arc de Sant Martí | Adrià Costa
Redacció Osona.com
28 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:37h
Ajuntaments, associacions i entitats de la comarca d'Osona han penjat la bandera de l'arc de Sant Martí amb motiu del Dia internacional per a l'Alliberament LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals), conegut popularment com el dia de l'orgull gai. A més, també alguns s'han adherit el manifest de la Direcció General d'Igualtat.

Molts municipis de la comarca han penjat la bandera, amb excepció de Taradell, per exemple, on el grup d'ERC que està a l'oposició ha cridat a la població a penjar la bandera davant la negativa de l'ajuntament del municipi a penjar-la. En el passat ple, en una moció presentada per ERC que no es va aprovar, l'equip de govern (CDC) va refusar penjar la bandera per "no crear precedent que permeti penjar al balcó qualsevol bandera". Aleshores, des de l'equip de govern s'estava a l'espera del pla que s'ha fet a nivell comarcal. Aquest es va presentar aquest dilluns.
Pla per la igualtat

El Consell Comarcal d’Osona, diferents ajuntaments de la comarca (com el de Vic, Manlleu, Torelló) i la Mancomunitat La Plana i l’associació Talcomsom va presentar aquest dilluns un Pla per la igualtat per raó d’orientació sexual i identitat de gènere a Osona, que recull diferents accions a dur a terme en els municipis de la comarca. Aquest Pla estableix tres objectius generals que articulen el conjunt d'actuacions:

1. Incorporar la perspectiva LGBTI en les diferents àrees de la política municipal
2. Combatre la discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere
3. Fomentar la visibilitat del col·lectiu LGTBI

D’aquesta manera es dóna resposta als reptes i obligacions que tenen els ens locals segons el que estableix la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

El procés d'elaboració d'aquest pla es va portar a terme durant el darrer any, amb un procés diagnosi per conèixer les realitats de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals a Osona. A finals d'abril del 2015 es va presentar i es va engegar la fase d'elaboració de propostes. El treball que es va encarregar a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, amb la coordinació del director del Centre d’Estudis Interdisciplinari de Gènere, Gerard Coll-Planas, i que ha tingut el suport de la Diputació de Barcelona i de l'Àrea per a la Igualtat de tracte i no-discriminació de persones LGTBI de la Direcció General d'Igualtat.
 

Pla marc per la igualtat per raó d’orientació sexual i identitat de gènere a Osona / Consell Comarcal d'Osona