L'arribada de la Flama del Canigó a Vic

Una escultura commemorativa a coll d'Ares va culminar la celebració del 50è aniversari de l'arribada de la flama al principat

Revetlla de Sant Joan a la plaça Major de Vic
Revetlla de Sant Joan a la plaça Major de Vic | Josep M. Costa
Redacció Osona.com
27 de juny del 2016
Actualitzat el 28 de juny a les 10:51h
Aquest dijous passat, la Flama del Canigó va tancar la multitud d'actes que s'han organitzat durant el mes de maig a Vic. La Flama del Canigó és una tradició que simbolitza la unió dels Països Catalans i la vitalitat de la cultura catalana. Com sempre, el punt de partida va ser el coll d'Ares, des d'on van sortir les diverses columnes que van encendre les fogueres de Sant Joan a moltes poblacions catalanes. L'any 1966 Vic va rebre la primera ruta de la Flama del Canigó i es van encendre els primers focs de Sant Joan al pas fronterer del Coll d'Ares.

Per celebrar aquest aniversari, també es va fer una escultura a coll d'Ares. Tradicat ha estat la impulsora d'aquest projecte, que s'ha encarregat als escultors osonencs Eulàlia Sellarès i Jesús Romero, i que consisteix a crear un memorial permanent en aquest indret perquè qualsevol persona que hi passi pugui reconèixer la singularitat d'aquest lloc.
 

Recull d'imatges de fotos de la Flama del Canigó

Arribada de la Flama del Canigó a Vic. Foto: Josep M. Costa

Arxivat a