Neix el VicBir, el festivalet de la cervesa artesana de la plaça dels Màrtirs

La proposta, que té l'objectiu de dinamitzar la zona de l'Eixample Morató, tindrà lloc l'últim dissabte de cada mes | El tret de sortida d'aquesta nova iniciativa és aquest dissabte

Redacció Osona.com
22 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:35h
L'Ajuntament de Vic junt amb els comerciants de la zona de l'Eixample Morató engega una nova iniciativa a la plaça dels Màrtirs amb l'objectiu d'ajudar a dinamitzar aquesta zona. L'activitat, sota el nom "VicBir, festivalet de la cervesa artesana" tindrà lloc el darrer dissabte de cada mes i consisteix en un esdeveniment sòcio-gastronòmic dins d'un context lúdic. L'activitat dóna el seu tret de sortida aquest dissabte.

En la roda de premsa, el representant de VicBir va explicar que la nova proposta té com a denominador comú donar a conèixer diferents productors de cerveses artesanes que actualment existeixen a Catalunya i cada dissabte hi haurà 8 productors artesans de diferents zones geogràfiques perquè la ciutadania les pugui descobrir i tastar.

Paral·lelament durant la jornada s'organitzaran tallers gastronòmics amb cuiners de renom; sessions de maridatges on la cervesa artesana és la protagonista, però es combinarà amb altres aliments com formatges o embotits. D'altra banda, i per ajudar animar l'espai s'aposta amb concerts de música en directe de 30-45 minuts de durada.

D'altra banda, la regidora de Comerç i Turisme, M. Carme Bover, va reiterar el compromís que té l'equip de govern de l'ajuntament per tal de poder contribuir i posar en valor aquesta zona de la ciutat. En aquest sentit, la regidora va fer un repàs i va citar alguns exemples diferents fires i esdeveniments que ja es fan a la zona com el Làctium, Mercat Medieval, la Fira de Santa Llúcia; i altres que tenen més periodicitat com la Fira de Brocanters i la Fira del Disc. Aquest dissabte neix VicBir que ocuparà l'últim dissabte de mes, de 12 del migdia fins a les 11 de la nit.

Bover també va explicar que tot i que des de l'Ajuntament de Vic es vol intentar ajudar i dinamitzar la zona també s'està treballant amb veïnat perquè la plaça dels Màrtirs és un escenari idoni per acollir-hi múltiples activitats i "cal que els teixits veïnal i comercial se'l sentin propi i seu".

Finalment, per part dels comerciants de la zona, Lídia Musachs va expressar que veuen amb bons ulls la nova proposta i que des de la seva part estan treballant per elaborar noves propostes amb el mateix objectiu: dinamitzar la zona.
 

Roda de premsa de principis de juny Foto: Ajuntament de Vic

Arxivat a