La Llar Residència de Manlleu representa un conte a vuitanta infants d'escoles bressol del municipi

Forma part d'un projecte que afavoreix la participació de persones amb problemes de salut mental a través d'accions de voluntariat adreçades a escoles

Actuació de 'L'aneguet lleig'
Actuació de 'L'aneguet lleig' | FCMPO
Redacció Osona.com
22 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:31h
Residents de la Llar Residència de Manlleu han representat aquest dimecres al matí una adaptació del conte L'aneguet lleig a vuitanta infants de les escoles bressol Colors i Els Picarols de Manlleu.

Els intèrprets són un grup de residents que des de tres anys participen en el projecte Rondallaires de la Llar. Aquest té per objectiu afavorir la participació comunitària de les persones amb problemes de salut mental a través de diverses accions de voluntariat adreçades a llars d'infants i escoles d'educació infantil i primària, alhora que permet treballar amb els infants valors com el respecte i l'acceptació de la diferència.

Els darrers dos anys, van representar la rondalla El Serpent de Manlleu tant a les escoles com en el mateix centre i, en aquesta ocasió, han adaptat aquest conte de Hans Christian Andersen, que han anomenat "L'aneguet blau".
 

Actuació de 'L'aneguet lleig' Foto: FCMPO


També s'ha comptat amb la presència dels alumnes de 4t d'ESO de l'Escola La Salle de Manlleu que han realitzat el voluntariat de servei comunitari a la Llar Residència i han dissenyat els decorats de l'obra. Així mateix, també hi han participat alumnes de segon de batxillerat de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic que han confeccionat les disfresses.

La manlleuenca Anna Piella, que compta amb una gran experiència en l'àmbit docent i en la preparació d'activitats culturals i educatives, ha dirigit la representació juntament amb l'equip de professionals de la llar, donant suport tant a la recerca, selecció i adaptació del conte, com participant en els assajos i en la posada en escena. La Llar de Residència de Manlleu és un recurs d'habitatge de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona on viuen 30 persones amb problemàtica derivada de malaltia mental.
 

Actuació de 'L'aneguet lleig' Foto: FCMPO