Endesa destina prop de 4,5 milions a la neteja dels boscos a la Catalunya Central

S'han realitzat tales i esporgues selectives i també revisions termogràfiques en helicòpter de les línies de mitjana i alta tensió

Redacció Osona.com
22 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:42h
Endesa destina enguany a la Catalunya Central prop de 4,5 MEUR en el Pla anual per a la campanya de protecció dels boscos. Les actuacions es vertebren, principalment, en dos eixos principals: la neteja i cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica i la realització de termografies, més enllà de les revisions de totes les instal·lacions. Del total de 97.833 quilòmetres de línies elèctriques que Endesa té a Catalunya, el 53,78% són aèries i, per tant, estan subjectes d'alguna manera a zones boscoses o amb vegetació, segons explica la companyia. A la Catalunya Central, Endesa té 536 quilòmetres de línies d'alta tensió, 4.702 de mitjana tensió i 6.846 de baixa tensió, de les quals un 74% són aèries i, per tant, subjectes de transcórrer per zones forestals.

D'aquesta manera, explica la companyia en un comunicat, una de les tasques essencials és la tala i esporga selectiva de la massa forestal –arbres, sotabosc i arbustos- que creix al voltant de les línies elèctriques, al mateix temps que es respecta l'espai estipulat per l'administració entre el bosc i els cables més pròxims. Aquests tipus de treballs es realitzen seguint els criteris de col·laboració amb agents del territori, com bombers, agents forestals, Parcs Naturals de Catalunya o les administracions.