Bona acollida de la primera edició de Benvinguts a Pagès, tot i les pluges

La pagesia d'Osona ha mostrat com i on es produeix allò que mengem durant el cap de setmana passat | Deu explotacions agràries, dotze restaurants i vuit allotjaments rurals hi han participat

Granja Cal Rei de Santa Eugènia de Berga
Granja Cal Rei de Santa Eugènia de Berga | Benvinguts a Pagès
Redacció Osona.com
21 de juny del 2016
Els pagesos d'Osona van obrir les seves portes aquest cap de setmana per ensenyar com i on es produeix allò que mengem. Saber com treballen els pagesos, descobrir els productes de temporada i visitar hortes, van ser algunes de les coses van poder descobrir els visitants. Unes 12.500 persones han participat en aquesta primera edició de Benvinguts a Pagès que s'ha fet arreu de Catalunya. Tot i no tenir dades exactes de la participació a Osona, tal com informen des de l'organització, "malgrat els ruixats i alguna pedregada de dissabte, va tenir una bona acollida".

Arreu de Catalunya, unes 200 granges van obrir les portes als visitants, a més dels 225 restaurants i 230 cases rurals i allotjaments. Benvinguts a Pagès és una idea de la Fundació Alícia amb la col·laboració de les conselleries d'Empresa i Coneixement i la d'Agricultura de la Generalitat. La iniciativa s'emmarca dins dels actes de designació de Catalunya com Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l'Any Temàtic Promocional dedicat a la Gastronomia i l'Enoturisme, que tenen com a objectiu difondre els productes de proximitat dins i fora de la comunitat catalana.

A Osona s'han adherit les explotacions Castanya de Viladrau, Formatges de Lluçà, Granja Cal Rei de Santa Eugènia de Berga, La Cabanyeta de Lloriana, La Font Sostenible, Les Basses, Mas Terricabras, Pollastres Ecològics La Riera, Totsans i Collfred; els restaurants Restaurant Ca l'Ignasi, Torres Petit Restaurant, La Rectoria d'Orís Restaurant, Restaurant Estrella, Restaurant Terra Endins, Restaurant Can Janot‐Colomer, Restaurant Can Baumes, Restaurant D.O. Vic, Restaurant Major Tres, Àgora Viladrau, La Primitiva i Restaurant Can Jubany; els allotjaments Càmping El Pont, Càmping La Vall, Casa Pedra Salera, El Permanyer i la Cabanya del Permanyer, Hostal Estrella, Mas La Riera, Turisme Rural La Morera i La Primitiva.
 

Totsants Foto: Benvinguts a Pagès

 

Les Basses Foto: Benvinguts a Pagès