L'Ajuntament de l'Esquirol engega un nou projecte de clavegueram per Cantonigròs

La iniciativa posarà fi a l'abocament continuat d'aigües residuals a les rieres del municipi | Es preveu que les obres durin sis mesos

Redacció Osona.com
21 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:26h

Es preveu que la primera fase s'allargui sis mesos Foto: Àlex Montanyà


L'Ajuntament de l'Esquirol ha engegat un nou projecte de clavegueram per Cantonigròs. Es tracta de la primera fase del projecte Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Cantonigròs que té un pressupost d'execució de 469.611,95 euros redactat per encàrrec als Serveis Tècnics del Consell Comarcal d'Osona.

Al poble de Cantonigròs, municipi de l'Esquirol, actualment hi ha una xarxa de clavegueram que dóna servei aproximadament a un 90% dels veïns. Aquesta xarxa, però, està connectada a tres fosses sèptiques construïdes fa més de 15 anys que poc després van deixar de depurar les aigües brutes correctament.

El projecte consisteix a la construcció de col·lectors, un punt de bombeig i la construcció d'una estació depuradora que substitueixi aquestes tres fosses sèptiques, que es retiraran completament de la seva ubicació actual. Les obres d'aquesta primera fase es preveu que durin sis mesos i un cop acabades es podrà posar en funcionament l'estació depuradora i quedarà eliminada una de les tres fosses sèptiques que aboquen directament les aigües brutes al medi ambient.

A principis de l'any 2016, un cop encarregat, rebut i revisat el projecte complet, l'alcalde Àlex Montanyà va convocar a tots els veïns de Cantonigròs per explicar-los i poder debatre amb detall el projecte d'1.200.00 euros de pressupost. Durant l'any 2017 es preveu licitar la resta del projecte que posarà fi a l'abocament continuat durant anys d'aigües residuals a les rieres més properes de Cantonigròs.