VÍDEO Fortes calamarsades al nord i al centre de Catalunya

En alguns punts fins i tot s'han pogut veure algunes volves de neu, com a la Serra d'Ensija situat a 2.156 d'altitud | Els Bombers de la Generalitat han fet una trentena de sortides, la majoria a l'àrea metropolitana de Barcelona

Carretera de Collsuspina, sota la C-17
Carretera de Collsuspina, sota la C-17 | Adrià Costa
Redacció Osona.com
18 de juny del 2016
Actualitzat el 20 de juny a les 12:07h
La pluja va descarregar amb força aquest dissabte a la tarda al Nord i al centre de Catalunya. Les precipitacions, en alguns casos acompanyades de calamarsa, ha afectat sobretot a Osona, el Berguedà, el Gironès i el Moianès. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya a Muntanyola van caure 33,2 mm, a Oliana 23,9 i a Santa Coloma de Farners 22 mm. En alguns punts fins i tot es van poder veure algunes volves de neu, com és el cas de la Serra d'Ensija situat a 2.156 d'altitud.

Pel que fa a les intervencions, els Bombers de la Generalitat van fer el dissabte a la tarda més d'una trentena de sortides relacionades amb la intensa pluja. En total van rebre una seixantena d'avisos per inundacions de carreteres i baixos, branques caigudes i arbres a punt de caure i la majoria s'han fet des de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Concretament, de la regió metropolitana nord – que engloba els Vallès Oriental i Occidental, el Maresme i el Barcelonès nord- se'n van rebre 35, de l'àrea metropolitana sud – que engloba el Baix Llobregat, el Garraf i el Barcelonès sud- se'n van registrar 21 i de la Catalunya Central se'n van rebre dues. El municipi des del qual es van fer més trucades als Bombers va ser l'Hospitalet de Llobregat, amb 9 avisos.