La cantant alemanya Ute Lemper trenca el repertori clàssic del cicle Grans Concerts de l'Atlàntida

Enceta la programació Ton Koopman amb l'Amsterdam Baroque Orchestra interpretant "Els concerts de Brandermburg" de J.S. Bach | Els preus de les entrades oscil·len entre els 19 i els 41 euros

Redacció Osona.com
17 de juny del 2016
Actualitzat a les 12:48h

Presentació de la la VI temporada de Grans Concerts de Vic. Foto: Adrià Costa


La cantant alemanya Ute Lemper trencarà el repertori clàssic del cicle Grans Concerts del Teatre l'Atlàntida, que se celebraran aquesta tardor. Ute Lemper interpretarà a l'Atlàntida l'espectacle Last Tango in Berlin, que s'aparta del repertori estricte de la música clàssica. La seva trajectòria artística l'avala com una de les veus més brillants de l'escena internacional, coneguda sobretot per la interpretació de les peces de Kurt Weil i pel repertori de cançons europees del període entreguerres. Segons el cap de programació, Ramon Ferrer, l'artista aproparà el públic a la sonoritat del cabaret alemany, a la cançó francesa i al tango argentí. El concert que se celebrarà el proper 12 de novembre té un preu únic de 35 euros i queda fora de l'abonament.

D'altra banda, la resta de programació, més clàssica, consolida una sisena edició amb importants concerts. Encetarà aquest recital Ton Koopman amb l'Amsterdam Baroque Orchestra interpretant Els concerts de Brandermburg de J.S. Bach. Es tractarà "d'un Bach diferent al que estem acostumats" ha dit Ferrer en la roda de premsa d'aquest dijous.

Un altre dels concerts que ha destacat Ferrer ésEl Rèquiem de Mozart, amb direcció del català Josep Pons i que interpretaran l'Orquestra i el Cor del Gran Teatre del Liceu. Aquest concert es completarà amb dues altres obres de Mozart: Música per a un funeral maçònic i Concert per a piano i orquestra número 23, interpretat pel jove talent Ignasi Cambra.

A banda dels concerts de Bach i el Rèquiem de Mozart, també hi haurà el concert de Bartek Niziol, un dels violinistes més brillants de Polònia en un concert emmarcat dins del Festival de Música Polonesa de Catalunya. Bernet Niziol actuarà a Vic amb el seu quintet per a piano i corda (Spyros Ensemble) el 23 d'octubre.

Joves intèrprets

Cada any el cicle Grans Concerts dedica un espai als joves intèrprets. En aquesta ocasió, el 18 de desembre, el violinista format a la capital osonenca Joel Bardolet farà la presentació i l'estrena del seu primer treball discogràfic, amb obres de Schubert, Brahams, Xostakóvitx i del compositor català Miquel Oliu, que també serà present a l'acte. El mateix Bardolet ha estat present a la presentació de la nova programació i ha ofert al públic un petit tastet de la seva música.

La sisena temporada del cicle de Grans Concerts de l'Atlàntida porta a Vic figures destacades de la música clàssica, tan internacionals com locals. Es tracta d'una estratègia que segueix en la línia de l'edició anterior, amb quatre actuacions incloses en l'abonament i un concert extraordinari. Ramon Ferrer, ha assenyalat que no era senzill poder consolidar el públic en l'estil de la música clàssica, i s'ha mostrat satisfet per haver aconseguit el repte que es van marcar sis anys enrere.

Els abonaments per a Padrins de l'Atlàntida i antics abonats ja es poden adquirir. A partir del 13 de juliol s'obrirà la venda d'entrades al públic general i tindran un cost d'entre 19 i 41 euros. Amb l'objectiu de seguir apropant la música clàssica a nous públics, el cicle Grans Concerts seguirà oferint xerrades prèvies abans de cada concert. A més, amb la col·laboració dels instituts de secundària de Vic es dissenyaran diferents projectes educatius relacionats amb aquesta programació perquè els adolescents de Vic puguin portar a terme uns treballs específic relacionat amb aquest cicle.
 

Ute Lemper Foto: L'Atlàntida - Centre d'Arts Escèniques d'Osona

Arxivat a