La pagesia d'Osona mostra com i on es produeix allò que mengem

Aquest cap de setmana deu explotacions agràries, dotze restaurants i vuit allotjaments rurals participen en la primera edició de Benvinguts a pagès | Hi ha visites gratuïtes a explotacions agrícoles, ramaderes i elaboradors en una acció que conjunta a tot el país

Redacció Osona.com
16 de juny del 2016
Actualitzat a les 12:19h

Un camp de blat a Manlleu. Foto: Adrià Costa


Els pagesos d'Osona obren les seves portes a partir d'aquest divendres per ensenyar com i on es produeix allò que mengem. Saber com treballen els pagesos, descobrir els productes de temporada i visitar hortes, seran algunes de les coses que es poden descobrir. Aquest vol ser l'esperit de la primera edició de Benvinguts a pagès, un cap de setmana de portes obertes a unes 150 explotacions agràries i ramaderes arreu de Catalunya, amb la complicitat d'uns 200 restaurants i uns 250 allotjaments, que també participen en la campanya i que ofereixen el menú Benvinguts a pagès, amb producte de proximitat, i paquets especials d'allotjament de cap de setmana.

A Osona s'han adherit les explotacions Castanya de Viladrau, Formatges de Lluçà, Granja Cal Rei de Santa Eugènia de Berga, La Cabanyeta de Lloriana, La Font Sostenible, Les Basses, Mas Terricabras, Pollastres Ecològics La Riera, Totsans i Collfred; els restaurants Restaurant Ca l'Ignasi, Torres Petit Restaurant, La Rectoria d'Orís Restaurant, Restaurant Estrella, Restaurant Terra Endins, Restaurant Can Janot‐Colomer, Restaurant Can Baumes, Restaurant D.O. Vic, Restaurant Major Tres, Àgora Viladrau, La Primitiva i Restaurant Can Jubany; els allotjaments Camping El Pont, Càmping La Vall, Casa Pedra Salera, El Permanyer i la Cabanya del Permanyer, Hostal Estrella, Mas La Riera, Turisme Rural La Morera i La Primitiva.
 

Podeu consultar tota la informació en aquest enllaç