Més de 700 pelegrins tornen de Lourdes

Enguany s'ha passat per la Porta de la Misericòrdia

Pelegrinatge a Lourdes
Pelegrinatge a Lourdes | David Aragüete/Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes de Vic
Redacció Osona.com
16 de juny del 2016
Actualitzat el 17 de juny a les 7:00h
Els més de set-cents pelegrins de les hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes dels bisbats de Vic i Solsona van tornar de Lourdes aquest dimecres. La 49a edició s'ha celebrat del 11 al 15 de juny. Aquest any, el pelegrinatge estava dins l'Any Jubilar de la Misercòrdia i per això una de les novetats d'enguany ha estat el pas per la Porta de la Misericòrdia instal·lada al principi de l'esplanada.

La resta d'actes han estat els mateixos d'anys anteriors: processó de torxes i processó del santíssim, viacrucis, missa i passada per la gruta, acte lúdic, vetlla de pregària… així com altres actes destinats al grup de peregrins.La processó del santíssim va ser l'únic acte que es va veure afectat per la pluja, la resta dels actes han estat acompanyats pel bon temps.

Pel que fa al grup de joves, van preparar els darrers actes: vetlla de pregària i missa de joves, tocant el tema dels refugiats. També van preparar l'acte lúdic amb tota una sèrie d'actuacions divertides, i un fi de festa final recordant els 49 pelegrinatges mitjançant els cartells de cada any, i mostrant un 50 com a inici de començar a animar de cara al Pelegrinatge del 2017, quan es celebraran els 50 anys.
 

Recull de galeries de fotos del pelegrinatge a Lourdes

49è pelegrinatge a Lourdes Foto: David Araguete/Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes de Vic