Inauguració de la Jornada Vic, Ciutat Cuidadora

És el tret de sortida de la iniciativa "Vic, ciutat cuidadora", que s'estructura en dos vessants complementaris: canviar la perspectiva que té la societat de la mort i promoure un acompanyament a les persones que es troben en una situació de malalties cròniques o final de vida

Xavier Gómez Batiste, Àlvar Solà i Sílvia Mateu en la presentació
Xavier Gómez Batiste, Àlvar Solà i Sílvia Mateu en la presentació | ACN Busquets L.
Redacció Osona.com
15 de juny del 2016
Actualitzat el 16 de juny a les 16:16h
L'Ajuntament de Vic i la càtedra de Cures Pal·liatives de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya van engegar el projecte pioner a Catalunya sota el nom "Vic, ciutat cuidadora", la setmana passada. Es tracta de millorar l'acompanyament a les persones amb malalties avançades, sobretot les que estan en situació de vulnerabilitat social, i alhora millorar el concepte que té la societat sobre el procés de final de vida.

Aquest dimecres dóna el tret de sortida a la iniciativa la jornada "Vic, Ciutat Cuidadora: Com millorar les actituds socials i l'acompanyament a persones en procés de final de vida" a la Sala Mercè Torrents de la UVic-UCC. A banda de la participació del doctor Xavier Gómez-Batiste, director del Centre Col·laborador de l'OMS en Programes Públics de Cures Pal·liatives i director de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic, l'acompanya el professor de l'Acadèmia de Ciències Socials de la Universitat de Bradoford, Allan Kellehear, un expert mundial en l'àmbit i en la implementació de projectes similars a altres llocs del món. La intervenció de Kellehear anirà encaminada a explicar de quina manera cada associació vigatana pot aplicar el projecte a la seva organització. La jornada comença a les tres de la tarda i, una hora més tard, s'impartirà un taller.

Aquesta iniciativa de Vic, a més, es convertirà en una prova pilot de l'OMS i, a més, servirà com a base d'una tesi doctoral. Segons Gómez-Batiste, el vessant acadèmic li dóna més rigor al projecte i ajudarà a fer que sigui "replicable" a altres comunitats. Es tracta d'un projecte pioner perquè no hi ha cap iniciativa semblant a Catalunya i l'estat espanyol.
Arxivat a