El comerç de Calldetenes visita Santa Margarida i els Monjos per intercanviar experiències

Un grup d'empresaris i representants de l'ajuntament osonenc visiten aquest municipi del Penedès per conèixer la dinamització comercial des de la posada en marxa de la variant

Redacció Osona.com
13 de juny del 2016
Actualitzat el 14 de juny a les 12:07h

Visita dels comerços i serveis de Calldetenes a Santa Margarida i els Monjos Foto: Ajuntament de Calldetenes


Una delegació de comerciants, empresaris, tècnics i regidors de Calldetenes va visitar Santa Margarida i els Monjos per intercanviar experiències amb el comerç d'aquest municipi després de la posada en marxa de la variant. Va ser el diumenge 5 de juny i van ser rebuts per una representació del consistori i de l'equip tècnic de l'Ajuntament de Santa Margarida, encapçalada per l'alcaldessa Imma Ferret, per un primer intercanvi d'impressions sobre el canvi projectat a partir del deslliurament de la N-340 i les iniciatives de dinamització comercial que s'hi ha portat a terme. Santa Margarida i els Monos és un muncipi del Penedès que també ha viscut un procés de transició amb l'obertura d'una variant i amb unes característiques molt semblants a les de Calldetenes: la proximitat a la capital de comarca, un mercat setmanal els diumenges, la necessitat de transformar l'actual artèria principal, etc.

Amb la propera obertura de la variant de Calldetenes, creix la preocupació entre els comerços i serveis de Calldetenes per possibles canvis en el consum. Des de l'Ajuntament de Calldetenes i l'Associació de Comerços i Serveis fa mesos que es treballa per definir l'estratègia que se seguirà. Una d'aquestes accions sorgides de l'estudi realitzat per la Diputació de Barcelona, era la visita a Santa Margarida i els Monjos.

La visita va iniciar-se per la principal artèria comercial (antiga carretera N-340), on els comerços s'han estès a banda i banda en els darrers anys, i on s'ha amabilitzat el pas dels vianants amb àmplies voreres, i amb trams a un sol nivell per a cotxes i vianants. L'eix comercial connecta els diumenges al matí amb un mercat setmanal de 190 parades que circumval·la per l'interior del casc urbà, sobre l'antiga rambla, fins a connectar amb l'altre extrem del carrer comercial.

La dotació de serveis per al mercat: punt d'informació, lavabos públics, aparcament gratuït als dos extrems del recorregut de compra, i la proximitat de la capital de comarca, Vilafranca, porta cada diumenge prop de cinc mil potencials clients a visitar Santa Margarida i els Monjos. La visita es va cloure amb un dinar, que va permetre escoltar de primera mà l'experiència viscuda per empresaris del municipi durant el procés de transició amb la nova variant.