La UVic-UCC estudia portar una facultat a la ciutat de Manlleu

L'acord entre la universitat i l'ajuntament del municipi es pot tancar a finals del mes de juny

Redacció Osona.com
10 de juny del 2016
Actualitzat a les 22:49h
Un estudiant al campus de la UVic.
Un estudiant al campus de la UVic. | Adrià Costa
La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya estudia portar una facultat a la ciutat de Manlleu, segons fonts municipals. Durant aquest mes, ambdues institucions han realitzat trobades per valorar aquest projecte i es podria arribar a tancar un acord, que convertiria a Manlleu en ciutat universitària.

La facultat o institut universitari s'ubicaria a la segona planta del Museu del Ter, l'actual Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM), que passaria a ser de la UVic. De fet, segueix en la línia de la UVic-UCC que aposta per la recerca. L'equip de persones del CERM passaria a formar part de la Fundació Universitària.

D'altra banda, l'Ajuntament de Manlleu hi seguiria participant amb una aportació anual, a més de cedir-los l'espai. La contribució seria d'uns 40.000 euros aproximadament. La disciplina que s'hi impartiria encara no està decidida. Tot i així, s'apunta que hi ha una empresa privada de Manlleu que està interessada en la formació d'aquest projecte latent, concretament, en el camp de la farmàcia. A finals del mes de juny, es pot concretar si Manlleu formarà part o no de l'engranatge de la UVic-UCC.

 
Arxivat a