La metodologia DISC en una jornada del Consell Empresarial d'Osona

Es tracta d'una sèrie de paràmetres per poder analitzar el comportament d'una persona

per Redacció Osona.com, 8 de juny de 2016 a les 18:57 |
Entrevista de feina | Europa Press
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Empresarial d'Osona va organitzar juntament amb Empower&Inspire i People Performance, una jornada dirigida als departaments de RRHH per explicar una metodologia per a predir el comportament de les persones, a principis del mes de juny.

En la jornada, Ángeles Gris, Sòcia-Directora de People Performance Spain, va explicar què és i en què consisteix la nova metodologia DISC. Es tracta d'una sèrie de paràmetres (Decisió, Influència, Serenitat i Cumpliment) en els que cada persona respon d'una manera diferent en cada situació. DISC es desenvolupa a través d'un test de personalitat per a poder analitzar en profunditat la persona, les seves actituds envers cada situació, i proposa solucions per a realitzar processos de selecció, plans de formació i desenvolupament, plans per a gestionar el talent i per analitzar i gestionar equips.


Per altra banda, el Sr. Oscar Rivas, Soci-Director d'Empower and Inspire, va exposar diferents tipologies de cursos formatius per a les empreses, així com Mòduls de Lideratge Integral, de negociació i vendes, Comunicació Efectiva, Selecció de Personal i d'Atenció al client.

L'objectiu de la jornada era presentar la nova metodologia; un sistema de mesura dels trets de personalitat conductual i un poderós "predictor" del comportament de les persones capaç de convertir al Departament de RRHH amb un partner estratègic en la presa de decisions.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació