televisió

La Xarxa emetrà continguts de televisions locals en un nou canal de pagament de Movistar+

La Diputació de Barcelona i Telefónica impulsen "La Xarxa Televisions", al dial 159 de la plataforma audiovisual, presentada en un acte a Barcelona

per Redacció, 8 de juny de 2016 a les 18:31 |
Acte de presentació de l'accés de televisions locals de La Xarxa a la plataforma Movistar+ | XAL
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les televisions locals entraran a la graella de la plataforma audiovisual Movistar + a través del seu nou canal "La Xarxa Televisions" mitjançant un acord signat entre Telefónica i la Diputació de Barcelona. A partir del 24 de juny es començaran a veure al dial 159 de la plataforma de pagament alguns programes de les televisions locals de Catalunya vinculades a La Xarxa, sobretot de temes d’entreteniment i divulgació.

El nou canal s'ha presentat aquest dilluns en un acte celebrat a la seu de Telefónica a Barcelona, encapçalat per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, i el conseller delegat de La Xarxa, Francesc Pena.


Castells, directes i esports són les tres apostes principals d’aquesta “nova finestra”, tal com l'ha definit la presidenta de la corporació, Mercè Conesa. De la seva banda, el conseller delegat de La Xarxa, Francesc Pena, ha destacat l’oportunitat de fer arribar els continguts locals a la gran població de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
 

Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona. Foto: XAL


La Xarxa és una plataforma multimèdia de suport a l’audiovisual local creada per la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu d’atendre les necessitats del sector i contribuir a la seva dinamització. Actualment té adherides més de 200 ràdios, televisions o mitjans digitals.

El conseller delegat de La Xarxa, Francesc Pena, ha destacat aquest dilluns que amb el dial 159 de Movistar+ Telefónica “els ofereix l’oportunitat de donar el màxim valor al món local”. Això coincideix amb el propi objectiu de l’ens que dirigeix, segons ha indicat, però també “obre una nova manera de treballar” per assolir els estàndards de qualitat formal d’una plataforma audiovisual com la que els allotjarà.

El nou canal de Movistar+ arrencarà amb la transmissió en directe de la jornada castellera de Valls. L’elecció coincideix amb la combinació de dues de les apostes del nou canal: els directes i el món casteller. Més enllà d’aquesta estrena, el canal emetrà una programació centrada en l’entreteniment –no hi haurà continguts purament informatius-, amb molts formats de divulgació de fets i celebracions locals, juntament amb oferta esportiva i els directes d’esdeveniments diversos.

“La Xarxa Televisions” neix com un canal plural que, coordinat per La Xarxa, donarà el màxim protagonisme als continguts de les televisions locals del país prioritzant la proximitat i la singularitat. “A prop del nostre món” és l’eslògan de la campanya de llançament del nou canal, que comença aquesta mateixa setmana amb la cançó “A prop” de Teràpia de Shock com a banda sonora.

La programació no entrarà en “col·lisió” perquè “són finestres diferents, públics diferents i usos diferents”. En aquest sentit, Pena ha destacat que l’informatiu local de les cadenes (“el fet important, el que les defineix”) es mantindrà en les respectives graelles, via TDT, “on hi ha el consum majoritari”.
 

A l'esquerra, Francesc Pena, conseller delegat de La Xarxa. A la dreta, els castellers van ser presents a la presentació de l'acord. Foto: XAL.


Pena ha exposat que el nou canal és un “amplificador” dels continguts locals que ja es produeixen, sense ser “agressius” contra els canals habituals del món local. Els continguts que s’emetran via Movistar+ són, de fet, formats que ja fan les televisions locals –segons ha avançat Pena-, als quals es donarà un altre aire “perquè siguin aptes per a la gran lliga” de la plataforma audiovisual de Telefónica.

Al seu torn, el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, ha presentat l’acord amb la Diputació de Barcelona com una bona ocasió per incorporar les “manifestacions culturals” locals catalanes a un dial que fins ara n’era orfe. “Ens interessa molt, des del punt de vista de Telefónica, un exmonopoli que venia de Madrid, arrelar-nos aquí”, ha admès.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació