L'homenatge a Quim Capdevila dóna el tret de sortida a la Universitat d’Estiu

En la XXI edició, l’oferta inclou, per primer, cop propostes fora de Catalunya

Quim Capdevila, aquest dimarts a la Sala de la Columna
Quim Capdevila, aquest dimarts a la Sala de la Columna | Josep M. Montaner
Redacció Osona.com
09 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:27h
Aquest dimarts, es va inaugurar la Universitat d’Estiu amb un homenatge al mestre xocolater de Vic Quim Capdevila, en reconeixement a la seva trajectòria vital i professional. Capdevila, que va ser propietari de la mítica pastisseria La Lionesa, va començar als catorze anys a foguejar en obradors de Terrassa i Barcelona, i va continuar el seu aprenentatge a Suïssa. Quan l'establiment va tancar les portes, el 1989, Capdevila es va dedicar a l’elaboració de bombons. Des de l’any 2001, presideix la Fundació Kabk’uh, una entitat que impulsa projectes de cooperació per al desenvolupament relacionats amb el món del cacau a Cuba i altres països d’Amèrica Llatina i el Carib.

A més, Capdevila va ser un activista omnipresent en la lluita per les llibertats democràtiques i nacionals. Per això és un personatge imprescindible per entendre les interioritats de la política local vigatana del final del franquisme i la transició democràtica dels anys setanta. Joaquim Capdevila va ser membre del comitè central del PSUC i capdavanter de l’Assemblea de Catalunya a Osona durant aquella convulsa època. L’homenatge serà a dos quarts de vuit del vespre d’aquest dimarts.

En la XXI edició de la Universitat d’Estiu, es continuen mantenint els lligams amb el territori, fent activitats en col·laboració amb altres institucions i fomentant la recerca i la internacionalització. Enguany el programa la UEV compta amb trenta-tres cursos, una dotzena d’activitat culturals i tres escoles d’idiomes a Vic, Manresa i Barcelona. Tindrà presència a catorze llocs diferents i l’oferta inclou, per primer cop, propostes fora de Catalunya com un curs que es farà a Donostia, i també un Campus internacional.
 

El rector, Jordi Montaña entrega el diploma d'homenatge a Quim Capdevila. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a