El títol de la millor coca del país es disputa a Sant Julià de Vilatorta

El concurs Les Nostres Millors Coques, organitzat per La tribu de Catalunya Ràdio i el diari "Ara" es farà en directe a la plaça Major del municipi

Redacció Osona.com
07 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:49h
Coca de crema de Sant Joan.
Coca de crema de Sant Joan. | Albert Segura
Aquest dijous se celebra a Sant Julià de Vilatorta la final del concurs Les Nostres Millors Coques, que organitzen conjuntament La tribu de Catalunya Ràdio i el diari Ara. Desenes de forners de tot el país es trobaran a la plaça Major del municipi per presentar les seves coques davant d'un jurat presidit pel cuiner Nandu Jubany

És el primer cop que Catalunya tria les millors coques de forn i de pastisseria, i les guanyadores rebran un títol que podran exhibir ja aquesta revetlla de Sant Joan i durant tot un any.

El concurs atorga quatre premis: a la millor coca dolça i la millor coca salada per votació popular i segons el jurat. La votació popular està oberta al web del diari Ara, on es pot triar entre un centenar de propostes, seleccionades de les més de 400 que es van presentar al concurs. La votació segons el jurat es farà in situ a Sant Julià de Vilatorta, després d'anunciar el resultat popular.

El dijous a partir de les quatre de la tarda, s'emetrà una edició especial de La tribu des de la plaça major de Sant Julià de Vilatorta, presentada per Xavi Rosiñol, i amb les actuacions musicals d'Els Catarres i Bonobos, els experiments científics de Dani Jiménez, les imitacions del cantant David Moreno i l'humor de l'APM?. A la festa, també hi seran els geganters de Sant Julià de Vilatorta i els caramellaires del Roser, que han rebut aquest any la Creu de Sant Jordi.

El concurs Les Nostres Millors Coques

Fa tres mesos va començar el procés perquè lectors i oients presentessin pastisseries i forns candidats a guanyar el concurs. Entre totes les candidates van sortir 100 finalistes, una mostra de la gran varietat de receptes i de l'ofici artesanal dels forners per elaborar un dels menjars catalans més universals.

Aquest dijous es coneixerà en directe quines són les millors coques de Catalunya i en acabar el programa tot el públic podrà tastar les coques finalistes. Hi han participat coques de tot Catalunya, una desena de les quals són d’Osona.
 

Coca de llardons. Foto: Albert Segura