Un jove emprenedor de la UVic-UCC llançarà al mercat una polsera per evitar la pèrdua d'infants

Es tracta d'un braçalet que hauran de dur pare i fill, i que emetrà sons i vibracions en el moment en què l'infant se separi del seu progenitor

per Redacció Osona.com , 7 de juny de 2016 a les 09:52 |
Matheus Tommio amb el prototip de la polsera | ACN Busquets L.
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’estudiant del Grau d’Enginyeria Mecatrònica de la UVic-UCC, Matheus Tommio, llançarà al mercat una polsera per evitar la pèrdua d'infants en llocs concorreguts. Es tracta d'un braçalet que hauran de dur el fill i el pare o la mare i que emetrà sons i vibracions en el moment en què l'infant se separi del seu progenitor.

El jove estudiant de la UVic-UCC va guanyar un dels premis de la Start-up Programme, una competició interuniversitària d’emprenedors celebrada a Madrid. Concretament es va endur el premi CISCO-Technopreneurship Award, que valora la creativitat i l’esperit innovador dels emprenedors.El guardó va acompanyat d’una dotació econòmica de 1.000 euros per ajudar-lo a posar en marxa la seva empresa i d’un assessorament de vuit mesos per al desenvolupament del pla de negoci.


El prototip CareOn s'ha dissenyat amb l'acompanyament de la universitat i ja ha cridat l'atenció d'algunes empreses que han apostat pel projecte. La producció s'encarregarà al Brasil, país d'on l'estudiant és originari, i s'espera que els braçalets es puguin començar a comercialitzar aquest mateix any a un preu que ronda els 60 euros.

El sistema que ara s'ha pensat només per a infants pot tenir moltes més aplicacions. De fet, en el full de ruta del projecte ja es contempla la possibilitat d'utilitzar-ho també amb gossos o amb persones que pateixen Alzheimer.

 

Participació