La Fira d'Herbes Remeieres celebra amb èxit el seu 25è aniversari

Vilanova de Sau acull va acollir aquest diumenge la mostra de plantes aromàtiques i medicinals

Fira d'Herbes Remeieres de Vilanova de Sau.
Fira d'Herbes Remeieres de Vilanova de Sau. | Josep M. Costa
Redacció Osona.com
06 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:07h
La Fira d'Herbes Remeieres de Vilanova de Sau va celebrar amb èxit la seva 25a edició, consolidant-se com un referent arreu del territori. Així ho corrobora el director de la fira, Joan Carles Rey, que fa una bona valoració de la mostra i estima que van passar per la mostra "entre quatre mil i cinc mil persones". En el seu 25è aniversari, "podem dir que és una fira més que consolidada", ja que "hi ha paradistes que vénen des de fa més de vint anys".

En la mostra, on es va poder gaudir de les Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM) i els valors associats a aquestes, hi havia aproximadament entre 45 i 50 parades. Tal com explica Joan Carles Rey, hi ha un nombre acotat de parades perquè són les que poden abastar. A més de l'èxit de les conferències i xerrades, l'estada de la secció El suplement on road de Catalunya Ràdio va congregar molts curiosos al voltant de la parada.

La fira segueix pivotant sobre tres eixos principals: el coneixement i divulgació sobre plantes aromàtiques i medicinals; el mercat de venda i trobada d'herbolaris tradicionals i venedors de productes relacionats amb les PAM, i la festa que suposa per a un municipi petit un esdeveniment d'aquestes característiques. Enguany amb motiu del 25è aniversari, el poble va lluir les millors gales. De fet la Fira d'Herbes Remeieres de Vilanova de Sau "serveix per fer veure el poble de Vilanova de Sau", conclou Joan Carles Rey.
 

Galeria d'imatges dels darrers anys

Fira d'Herbes Remeieres de Vilanova de Sau. Foto: Josep M. Costa