El ple de Taradell declara el rei Felip VI persona «non grata»

ERC i SI tiren endavant la moció tot i l'abstenció de CiU

Redacció Osona.com
03 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:02h

Felip VI, en un discurs . Foto: Casa de Sa Majestat el Rei d'Espanya


Taradell va declarar aquest dimecres en el ple Felip VI persona "non grata" al municipi. Es va tirar endavant la declaració amb els vots a favor dels grups d'ERC i SI. Aquests dos grups van presentar una moció on consideren que el rei espanyol "impedeix el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya" i també l'acusa de "falta de neutralitat" en relació al procés sobiranista". El text també declara persona non grata qualsevol altre representant de la monarquia espanyola.

Tal com explica Ràdio Taradell, Jacint Casadevall, de SI,va ser l'encarregat de defensar la moció, on va retreure a CiU que no s'hagi sumat a la moció. Casadevall entén que és "un acte de rigor tant ètic com estètic" declarar el rei persona "non grata". D'altra banda, des d'ERC, Mercè Riera va denunciar que la monarquia ha estat "irrespectuosa i bel·ligerant" amb Catalunya.

L'alcalde de Taradell Lluís Verdaguer (CiU) va matisar que no se'ls va convidar ni en la redacció ni a la presentació de la moció. Verdaguer, que va donar llibertat de vot als seus regidors, va defensar l'abstenció del grup. Considera que aquesta moció "no afavoreix el procés cap a la independència", perquè "va en contra una persona que tampoc l'hem declarada mai grata per declarar-la ara non grata". "No tinc cap intenció de conèixer Felip VI ni convidar-lo al poble", va rematar Verdaguer, que va restar transcendència a la moció.

Taradell se suma als municipis de Torelló, Manlleu i Vic, que ja han declarat Felip VI persona "non grata".
Arxivat a