Tres-cents participants en la trobada de les ADF d'Osona

És una manera de cohesionar el voluntariat i encetar la campanya d'estiu, expliquen des de la Federació

XVII Trobada d'ADF d'Osona
XVII Trobada d'ADF d'Osona | Federació d'Agrupacions de Defensa Forestal d'Osona
Redacció Osona.com
01 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:40h
Osona té un total de 848 voluntaris de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF). Un grup de persones organitzades per zones que en cas d'emergència surten a col·laborar desinteressadament en el que faci falta. Aquest diumenge passat, es van aplegar 300 persones a Centelles en la dissetena trobada que es fa anualment. Aquesta trobada, pensada pel voluntariat que integra les diferents ADF, enceta la campanya d'estiu, l'època de major risc d'incendi forestal.
 

XVII Trobada d'ADF d'Osona Foto: Federació d'Agrupacions de Defensa Forestal d'Osona


En aquesta es poden intercanviar impressions, conèixer la realitat d'altres ADF i així afavorir la col·laboració entre les diferents ADF de la comarca. També serveix perquè els voluntaris tinguin el material a punt després dels mesos d'hivern. "És una manera més de mantenir i afavorir el contacte entre voluntaris de les dotze ADF d'osona" expliquen des de la Federació. La jornada és un esdeveniment lúdic que "ajuda a cohesionar els grups de voluntaris".

La trobada consistia a un esmorzar i posteriorment activitats matinals. Es tractaven d'una excursió pel passeig fluvial de Centelles i després una visita guiada al Molí de la Llavina, un dels poc molins fariners actius a Catalunya. També es va poder visitar directament sense passejar abans.

També hi havia una visita a la Via Ferrada de les Baumes Corcades, on van anar-hi vint persones. A partir de les dotze es van reunir tots els participants a la trobada a la zona del pavelló de Centelles amb activitats per la mainada (inflables, ponis...) fins que es va dinar a les dues. El dinar i la jornada s'ha donat per tancats amb els parlaments del president del Secretariat ADF de Catalunya, Xavier Joves, de Josep Castellar, president de l'ADF Congost, i de Josep Anglada, vicepresident de la Federació d'ADF d'Osona.
 

XVII Trobada d'ADF d'Osona Foto: Federació d'Agrupacions de Defensa Forestal d'Osona

Arxivat a