Un veí de Centelles apropa el sector de la maduixa del Maresme a una delegació de Turquia

Toni Carrasco ha coordinat la visita sobre el conreu de les diferents varietats d'aquest fruit de la comarca

Visita als camps de maduixes
Visita als camps de maduixes | Osona.com
Redacció Osona.com
30 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:33h
Des del passat 10 al 25 de maig, una delegació del govern turc va visitar la comarca del Maresme, per conèixer in situ el sector de la maduixa de la zona. La trobada estava organitzada per la Associació Mundus i coordinada pel fotoperiodista centellenc i gastrònom Toni Carrasco.

La delegació procedia de la regió de Batman i estava formada per 23 persones entre enginyers agrònoms, productors i personal del ministeri d'agricultura turc. La trobada va consistir en diferents sessions formatives sobre el conreu de les diferents varietats de maduixes del Maresme (Pàjaro, Albion, Charlotter, Gaviota o Monterrey) i la visita directament als camps de cultiu per conèixer els mètodes utilitzats.

Les activitats es van completar amb visites a diferents elaboradors de pastissos, neules, melmelades de la zona i amb diversos menús de degustació on la maduixa fou la protagonista. La visita va servir perquè poguessin conèixer la maduixa de qualitat, de proximitat, de quilòmetre zero i ecològica en comparació amb el producte més comercial de la província de Huelva amb agricultura extensiva i que exporta el 90% de la seva producció. La maduixa del Maresme és bàsicament per a consum propi i es consumeix al mateix Maresme, Costa Brava i la ciutat de Barcelona.
Arxivat a