El Cabrerès esdevé la capital del BTT

Fins a 3.000 participen en la 24a edició de la CabrerèsBTT de l'Esquirol, superant el nou repte de l’organització

Sortida de la 24a CabrerèsBTT de l'Esquirol
Sortida de la 24a CabrerèsBTT de l'Esquirol | CabrerèsBTT
Redacció
30 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:07h
Aquest cap de setmana ha estat ple d’activitats a la localitat osonenca de l’Esquirol, en el marc de la disputa de la CabrerèsBTT. Aquesta és la prova de BTT no competitiva més important de la península i està inclosa en el Top10 mundial en aquestes característiques. El nou límit establert per l’organització pel que fa als participants a 3.000 persones, s’ha vist omplert i fins i tot s’han hagut de deixar centenars de peticions sense poder atendre. L’ambient ciclista ha estat immillorable a l’Esquirol durant tot el cap de setmana.

Durant el dissabte, es va fer la recollida de dorsals de la prova, a més d’una Fira Comercial on s’hi exposaven bicicletes i material esportiu, una exhibició de trial i el Fòrum CabrerèsBTT, una jornada de xerrades tècniques de la mà de reconeguts fisioterapeutes i nutricionistes. Durant la tarda, es va disputar una multitudinària MiniCabrerèsBTT, on els més menuts van tenir l’oportunitat d’emmirallar-se amb els seus pares o germans i van participar en una cursa adaptada a les seves característiques. El temps va respectar tant la jornada de dissabte com la de diumenge, malgrat les males previsions que hi havia, ja que el temporal de vent i pluja va coincidir amb la nit entre dissabte i diumenge.
 

Ha estat un cap de setmana amb molta activitat a l'Esquirol. Foto: CabrerèsBTT


La previsió de pluja no espanta als bikers

Uns 3.000 bikers van prendre la sortida de la CabrerèsBTT, de forma esglaonada, a partir de les set del matí de diumege. Hi havia disponibles dos recorreguts, un de 58km i 1.850 metres de desnivell positiu, i un altre de 37 km i 920 metres de desnivell positiu. A la sortida hi havia el director del Consell Català de l’Esport, Toni Reig i el diputat d’esports de la Generalitat de Catalunya, Josep Salom, que juntament amb l’alcalde de l’Esquirol i director esportiu de la cursa, Àlex Montanyà, van donar inici a la bicicletada. 

La bona salut de la prova a un any pel seu 25è aniversari és ben evident. L’espectacle natural del Cabrerès, juntament amb els seus paisatges, han sigut els protagonistes de la jornada un any més. En aquesta edició, també s’ha passat per la Vall de Sau, una zona que forma part de l’Espai Natural de les Gulleries-Savassona, motiu pel qual l’organització ha extremat les precaucions per generar el mínim impacte possible.

Alguns dels participants que més han destacat han estat Francisco Richard, el ciclista de més edat amb 76 anys, que participava per tercera vegada a l’esdeveniment després d’una operació d’un càncer de pàncrees; Ari Sunyer, que participava amb tàndem; i Sergio, que ho feia amb una handbike. Molta varietat de perfils, doncs, entre la multitudinària assistència a aquesta 24a CabrerèsBTT.
 

La CabrerèsBTT ha passat també per l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Foto: CabrerèsBTT