serveis

Endesa inverteix quaranta mil euros al Lluçanès

L'empresa fa reformes a dos centres de transformació per tenir controlat el subministrament elèctric | Els canvis beneficien a gairebé 10.000 clients de sis municipis

per Redacció Osona.com , 27 de maig de 2016 a les 10:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Endesa


La companyia elèctrica Endesa ha finalitzat recentment els treballs d'instal·lació de telecomandament a dos centres de transformació situats a Sant Bartomeu del Grau i Perafita, a la comarca d'Osona.

L'objectiu d'aquesta actuació és incrementar la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric als gairebé 10.000 clients que en depenen. Aquests estan repartits entre municipis del Lluçanès: Sant Bartomeu, Perafita, Olost, Prats de Lluçanès, Santa Eulàlia de Puigoriol i Sant Boi de Lluçanès. Per a la realització d'aquests treballs la companyia hi ha invertit gairebé 40.000 euros.

Els treballs han consistit a col·locar un sistema de telecontrol als centres de transformació –que funciona mitjançant equips d'actuació remota i un sistema de comunicacions–, el qual permet accionar a distància, des del Centre de Control de la Companyia a Barcelona, els dispositius de maniobra.


Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs, ja que el Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte. D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries, amb la conseqüent reducció del temps d'interrupció del subministrament elèctric.

 

Participació