Els pressupostos de la Generalitat preveuen invertir gairebé 12 milions d'euros a Osona

Els projectes més destacats d'aquest any són la remodelació de l’Hospital Universitari de Vic i el nou enllaç de l’Eix Transversal de Sant Julià | Els pressupostos destinats a la Catalunya Central han augmentat gairebé un 20% més que l’any passat

Redacció Osona.com
25 de maig del 2016
Actualitzat el 27 de maig a les 17:26h

L'Hospital Universitari de Vic. Foto: CHV


Els pressupostos de la Generalitat per al 2016 destinen un total d’11,8 milions d’euros a Osona. La partida més important recau en la remodelació de l'Hospital General de Vic, amb un valor de 4,9 milions d’euros.  Concretament es millorarà la climatització de l'hospital, una llarga reivindicació dels usuaris sobretot durant els mesos de més calor, en una partida que s'endú més de 2,5 milions d’euros. També s'invertirà en reposició de maquinària, mobiliari, equips de procés de dades o aplicacions informàtiques.

El nou accés de l'Eix Transversal de Sant Julià de Vilatorta suma 2,6 milions d’euros del pressupost. Una altra de les obres importants és la inversió que es farà per a la construcció de la nova escola Emili Teixidor de Roda de Ter. La nova escola, que s'inaugurarà el curs 2017-2018, posarà punt i final a deu anys de reivindicacions per unes instal·lacions dignes.

Aquests 11,8 milions d’euros se sumen als 49,3 milions d'euros que la Generalitat destina a la Catalunya Central. Aquest 2016 la xifra s’ha incrementat gairebé un 20% més que l'any passat quan es van destinar 40,1 milions d’euros.

De la Catalunya Central, la partida més important se l'endú el Bages, amb 21,5 milions d’euros, seguida d'Osona, l'Anoia amb 10,5 milions d’euros, el Berguedà amb 3,6 milions d’euros, el Solsonès amb 1,8 milions d’euros i, finalment, la nova comarca del Moianès s'endú 19.900 euros del total.

 
Arxivat a