Zorrupias i La Klika, guanyadors del Raid dels Ausetans

Les proves finals van tenir lloc aquest cap de setmana a l’Esquirol donant la victòria als equips de Seva i Centelles | El número de joves inscrits d'aquest any ha augmentat en gairebé una cinquantena

Redacció Osona.com
23 de maig del 2016
Actualitzat el 25 de maig a les 14:35h

Els grups finalistes del Raid dels Ausetans Foto: Consell Comarcal d'Osona


El Raid dels Ausetans va tancar una nova edició aquest passat cap de setmana amb dos guanyadors: Zorrupias de Seva, en la categoria de menors d'edat; i La Klika de Centelles, en la categoria de majors d’edat.

Les proves puntuables de la fase final es van disputar a Les Comes (l’Esquirol) on també va tenir lloc l’acte de lliurament de premis, presidit per la consellera comarcal de Joventut Montserrat Juvanteny i els regidors de Joventut de Torelló, Roda de Ter, Tavèrnoles, Sant Julià de Vilatorta i Prats de Lluçanès.

Els equips menors d’edat (de 13 a 17 anys) van arribar a la final després d’haver superat les fases locals realitzades durant el mes d’abril i van haver de competir entre ells per emportar-se el premi de la seva categoria, corresponent a un viatge a Port Aventura. L’equip guanyador va ser Zorrupias, de Seva, que està format per Marina Sugrañez, Jofre Vallès, Ot Valls, Anna Crivillé i Arlet Florensa.
 

Zorrupias i La Klika de Centelles amb Montserrat Juvanteny Foto: Consell Comarcal d'Osona


En la categoria de majors d’edat (de 18 a 29 anys), els equips van finalitzar la seva participació amb algunes proves puntuables que van complementar els punts obtinguts durant la fase principal, el 16 i 17 d’abril, en què van haver de superar diverses proves sorpresa durant 24 hores seguides. L’equip guanyador va ser La Klika, de Centelles, format per Pol Canet, Maria González, Aritz Estévez, Jordi Canadell, Guillem Puig i Jonatan Jiménez. Tots els integrants de l’equip guanyador de majors d’edat viatjaran durant un cap de setmana a una capital europea.

La xifra de municipis participants al Raid dels Ausetans 2016 ha estat de 19 i el número de joves inscrits ha augmentat en gairebé 50, passant de 430 joves el 2015 als 478 d’aquest any. El Raid planteja proves esportives, d'aventura, culturals, socials i musicals entre d'altres, sempre en format puntuable i amb l'objectiu de promoure valors com la cohesió social, la integració i el respecte pel medi ambient entre d’altres. Al mateix temps ofereix als joves una alternativa d’oci saludable que fomenta el contacte entre persones de diferents municipis.