La nova escola Emili Teixidor de Roda de Ter, cada vegada més a prop

L’ajuntament del municipi ha cedit a la Generalitat els terrenys per la construcció | Les obres tenen un pressupost de 4,3 milions d’euros i es preveu que s’enllesteixin pel curs 2017-18

Redacció Osona.com
13 de maig del 2016
Actualitzat el 18 de maig a la 13:14h

Terrenys on s'ubicarà la nova escola Emili Teixidor de Roda de Ter Foto: ACN Busquets L.


L’escola Emili Teixidor de Roda de Ter tindrà una nova ubicació de cara el curs 2017-18.
Concretament, el nou edifici serà als terrenys situats davant la Plaça Espanya del municipi. Actualment, l'escola Emili Teixidor es troba en uns locals propietat del Bisbat de Vic, les antigues Escoles Sant Joan, que des de l'inici es van quedar petits.

D’ençà que el curs 2005-2006 es va tancar l'escola concertada de les Dominiques, el municipi es va quedar només amb una escola pública d'Infantil i Primària. Aquesta va haver d'absorbir l'alumnat i es va ubicar de manera provisional als locals del Bisbat.

A partir del curs 2017-18, els alumnes tindran una nova escola. L'Ajuntament de Roda de Ter ha cedit a la Generalitat els terrenys de la zona dels Pèlics per a construir el nou edifici amb unes obres que costaran 4,3 milions d’euros. Les obres tindran una durada de catorze mesos i han estat adjudicades a l'empresa Arcadi Pla SL de Girona. Es preveu que el curs 2017-18 l’edifici ja estigui enllestit.
 

Terrenys on s'ubicarà la nova escola Emili Teixidor de Roda de Ter Foto: ACN Busquets L.


A partir del 13 de juny començaran unes voladures dins el terreny de la nova escola perquè s’ha de rebaixar el sòl per poder construir les noves instal·lacions. Resulta que hi ha una gran part de roca que impediria que les obres es desenvolupessin amb normalitat. En total, es retiraran 8.000 metres cúbics de roca i les voladures són la forma més efectiva per fer-ho.

L'escola tindrà dos nivells. En el primer nivell hi haurà l'edifici, i al darrere, al segon nivell, s'hi habilitarà la zona esportiva amb les pistes i el gimnàs. Actualment, el camp de futbol fa les funcions de pati i el gimnàs és el pavelló municipal. A més, algunes de les classes i espais del centre es troben en mòduls.
Arxivat a