Agents Rurals no troba cap niu d'espècie protegida als arbres de la rambla Hospital de Vic

En els dinou arbres registrats s'ha trobat un niu de caderneres | La jutgessa dictamina que es reprengui la tala d'arbres

Arbres talats de la rambla Hospital
Arbres talats de la rambla Hospital | Carles Fiter.
Redacció Osona.com
12 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:45h
Agents Rurals ha inspeccionat els arbres de la rambla Hospital i no ha trobat cap niu d'espècie protegida, aquest dijous al matí. La tala es va aturar per cautela ahir per ordre de la jutgessa. Els agents rurals han confirmat que no hi ha cap espècie protegida i així li ho han fet saber a través d'un informe. La jutgessa, doncs, ha dictaminat que s'aixequi la suspensió cautelar de la tala i es reprengui.

Tal com ha informat Agents Rurals a Osona.com, en els dinou registres s'ha trobat un niu amb tres ous de cadernera, considerada fauna salvatge no protegida. Aquest niu, com la resta que s'han tret durant aquests dies, ha estat traslladat al Centre de Recuperació Fauna Salvatge de Torreferrusa (Santa Perpètua de Mogoda). L'Ajuntament de Vic va contractar un biòleg per fer el seguiment dels nius.


L'aturada de la tala

Aquest dimecres Plataforma Salvem els Arbres va poder aturar la tala d'arbres per la possibilitat de l'existència d'un niu d'una espècie d'ocells protegits. Suposadament, l'au que havia fet el niu era un Gafarró. El fet que aquests ocells niïn en un d'aquests arbres, en prohibeix la seva tala. La llei que va aturar la tala és la Llei de protecció dels animals 2/2008, que prohibeix "la caça, la captura, la tinença, el tràfic o el comerç, la importació i l'exhibició pública, tant dels exemplars adults com dels ous o les cries".
Arxivat a