L'antifeixista denunciat per Som Catalans, absolt

La jutgessa ha dictaminat que els fets denunciats "no han quedat suficientment acreditats"

Steve Cedar abans d'entrar al judici el passat 3 de maig
Steve Cedar abans d'entrar al judici el passat 3 de maig | José M. Guitiérrez
Redacció Osona.com
12 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:12h
El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Vic ha absolt Steve Cedar, denunciat per coaccionar i insultar la líder de Som Catalans (SOM). L'activista d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme d’Osona (UCFR) estava acusat de coaccionar i amenaçar la líder del partit, Ester Gallego. La jutgessa ha dictaminat que els fets denunciats per Gallego "no han quedat suficientment acreditats". Segons la sentència, els testimonis presentats per la denunciant "són incapaços de precisar les expressions concretes que van escoltar per part del denunciat".

La formació xenòfoba Som Catalans va denunciar Steve Cedar el passat dissabte, 23 d’abril, en el marc de la diada de Sant Jordi a Vic. Un grup de representants d’UCFR Osona va boicotejar la parada de Som Catalans al carrer Verdaguer de Vic, entre aquests la líder del partit. A pesar de la dotzena de persones que hi havia, únic activista denunciat va ser Cedar. El judici a Steve Cedar es va celebrar el passat 3 de maig al jutjat número 5 de Vic, on UCF va convocar una concentració de suport davant del jutjat.

Som Catalans és una formació política de caire xenòfob, impulsada per Ester Gallego i Enric Ravello, dos antics militants de Plataforma per Catalunya, que han incorporat un component nou al seu discurs: són partidaris de la independència de Catalunya. En les passades eleccions municipals es van presentar a Vic, on no van aconseguir cap regidor.
 

Concentració abans del judici Foto: José M. Guitiérrez

Arxivat a