Comença la tala d'arbres de la rambla Hospital de Vic

La vintena de persones que es manifestaven no han pogut evitar la tallada

Operaris comencen la tala d'arbres de la rambla Hospital.
Operaris comencen la tala d'arbres de la rambla Hospital. | Carles Fiter
Redacció Osona.com
11 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:14h

Una vintena de persones no han pogut impedir la tala d'arbres aquest dimecres al matí. A primera hora hi havia una grua que volia tallar els arbres que estan entre el carrer Verdaguer i la rambla. Els de la Plataforma Salvem els Arbres han pogut salvar aquests del principi, però la grua s'ha desplaçat al final de la rambla, hi ha començat pels arbres situats a correus. Aquest dilluns va començar la protesta contra la tala d'arbres que comporten les obres de la rambla Hospital.
 

Protestes de veïns per la tala d'arbres de la rambla Hospital Foto: Carles Fiter



Els nius

Alguns usuaris de Twitter han alertat que ja s'han agafat els nius perquè niessin a un altre lloc. L'Ajuntament de Vic, que ha contractat un biòleg per fer-ne el seguiment, va dir en el passat ple que en cas que hi hagués nius d'espècies protegides en algun d'aquests arbres, s'hauria de demorar la tala.
 
El projecte de la rambla Hospital eixamplarà les voreres i passarà de dos carrils a només un. A més s'hi incorporarà un carril bici. Els arbres actuals, doncs, quedarien al mig del pas. Des de la Plataforma demanen que se salvin els exemplars sans, però el consistori considera que per les seves dimensions s'han de talar i substituir.
Arxivat a