Preocupació a Torelló per l'olor i el gust de l'aigua

Sorea garanteix que l'aigua subministrada a la ciutat és potable | Alguns torellonencs avisen de la diferència a través de Twitter

Redacció Osona.com
10 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:46h

Aixeta d'aigua.


Alguns usuaris de Twitter s'han queixat del gust i l'olor de l'aigua de l'aixeta. És per això que l'empresa subministradora d'aigua Sorea ha emès un comunicat on ha garantit que l'aigua que distribueix a Torelló és "potable i d'absoluta confiança" malgrat l'olor que desprèn i el seu gust "a terra mullada".

Sorea assegura que "la situació és típica de l'aigua superficial a la primavera, quan augmenten les hores d'insolació", i atribueix la causa a la presència d'un compost molt volàtil anomenat Geosmina, que alliberen certes algues de riu. Segons ha assegurat en el comunicat, aquest compost no és perjudicial per a la salut i l'aigua és "perfectament" apta per al consum humà i tots els usos domèstics.

El canvi de les característiques de l'aigua es dóna després que hagi entrat en funcionament el sistema en alta de l'ETAP d'Osona Nord, de la qual se n'abasteix actualment el 30% del nucli de Torelló.

Aquests són alguns dels comentaris de la xarxa:
Arxivat a