Llull i Verdaguer comparteixen protagonisme a la Quinzena Literària de Folgueroles

Entre els actes més destacats es podrà gaudir de l'espectacle "Cos a Cos" dirigit pel mallorquí Biel Mesquida

Redacció Osona.com
04 de maig del 2016
Actualitzat el 05 de maig a les 18:49h

La Festa de l'Arbre de Maig, l'any passat Foto: Adrià Costa


Coincidint amb l'Any Llull, l'organització de la Quinzena literària Verdaguer ha decidit apropar les figures de dos dels autors més rellevants de la literatura catalana. De fet, Ramon Llull va inspirar un dels llibres cabdals de la darrera època del poeta de Folgueroles en plena crisi emocional: Perles d'Amic i Amat.

És per això que entre els actes destacats, el comissari de l'Any Llull, Joan Santanach, pronunciarà la conferència "El Llibre d'Amic i Amat i l'experiència mística de Blanquerna", sobre la relació entre de Jacint Verdaguer i Ramon Llull. També es podrà gaudir de l'espectacle "Cos a Cos" dirigit pel mallorquí Biel Mesquida que dóna veu a Llull, Verdaguer i Vinyoli en relació al Llibre de l'amat de cada un dels escriptors.

La Quinzena Literària començarà el proper 17 de maig i coincideix amb el 171è aniversari del naixement de Jacint Verdaguer. Donarà el tret de sortida el concert 'Cantata Canigó' que obrirà dues setmanes plenes de recitals, concerts, festivals literaris i un mercat de llibres amb el poeta Verdaguer a l'epicentre.

Entre aquests destaquen la presentació inèdita de l’obra 'Flors del Calvari' en edició crítica (27 de maig) o els recitals de 'Flors del Calvari' (28 de maig). Entre els actes populars més concorreguts, hi ha l'Arbre de Maig que se celebra dissabte dia 21 i que enguany arriba a la 30a edició. L'organització ha decidit deixar d'alçar-lo manualment per motius de seguretat i, per primera vegada, una grua s'encarregarà de situar-lo dret al bell mig de la plaça.

Recull de galeries de fotos de la Festa Verdaguer de Folgueroles

 

Cartell de la Quinzena Literària Foto: Ajuntament de Folgueroles