El judici contra l'antifeixista denunciat per Som Catalans, vist per sentència

El partit, de caràcter xenòfob, porta l’activista Steve Cedar als jutjats per suposats insults i amenaces

Steve Cedar abans d'entrar al judici
Steve Cedar abans d'entrar al judici | José M. Guitiérrez
Redacció Osona.com
03 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:10h
Som Catalans (SOM) va denunciar Steve Cedar, un activista d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme d’Osona (UCFR), per amenaces i insults el passat dissabte, 23 d’abril, en el marc de la diada de Sant Jordi a Vic. El judici a Steve Cedar s'ha celebrat avui a les 11 del matí al jutjat número 5 de Vic. Vint minuts abans, UCFR ha convocat una concentració de suport davant del jutjat, a la cruïlla de la Rambla amb el carrer Doctor Junyent, on hi havia una vintena de persones.

Els incidents es remunten el dia de Sant Jordi, quan un grup de representants d’UCFR Osona va boicotejar la parada de Som Catalans al carrer Verdaguer de Vic, on hi havia la líder del partit, la vigatana Ester Gallego. A pesar de la dotzena de persones que hi havia, l’únic activista denunciat ha estat Cedar. Gallego l'acusa de dir-li coses com "assassina" o "acabarem amb tu". Steve Cedar ha presentat tres testimonis dels fets, mentre que Som Catalans n'ha presentat dos "amb contradiccions sobre els suposats insults i amenaces", segons ha explicat l'advocat de Cedar, Antoni Iborra, a Osona.com. "Ara hem d'esperar la sentència" conclou Iborra.

El partit ja el va denunciar fa 18 mesos per insults, quan UCFR va boicotejar la distribució d’uns pamflets de la formació, al centre de Vic i els va titllar de "feixistes" i "racistes". En aquella ocasió, el jutge va arxivar el cas, considerant que era una simple opinió política. Som Catalans és una recent formació política de caire xenòfob, impulsada per Ester Gallego i Enric Ravello, dos antics militants de Plataforma per Catalunya, que han incorporat un component nou al seu discurs: són partidaris de la independència de Catalunya. En les passades eleccions municipals es van presentar a Vic, on no van aconseguir cap regidor.
 

Concentració abans del judici Foto: José M. Guitiérrez

Arxivat a