Convergència Democràtica presenta els resultats de les enquestes del Torn Obert d’Osona

El conjunt de debats serviran per a posar les bases del procés congressual de la refundació del partit, que clourà el mes de juliol

Lluís Coromines presentant els resultats
Lluís Coromines presentant els resultats | Carles Fiter
Redacció Osona.com
03 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:35h
Convergència Democràtica d’Osona ha presentat els resultats de les enquestes sobre el futur del partit que militants i simpatitzants han contestat durant les darreres setmanes. Els qüestionaris formen part del Torn Obert, el conjunt de debats que serviran per a posar les bases del procés congressual de la refundació del partit, que clourà el mes de juliol. El coordinador del procés de Torn Obert a Osona, Lluís Coromines,  ha explicat que primer es va fer una enquesta àmplia de 99 preguntes, on es recopilava informació de tres grans blocs com la ideologia, l'estratègia i l'organització. A partir d'aquesta informació, es va elaborar la segona enquesta amb preguntes més detallades.

En les enquestes hi havia preguntes com:
- Independentment de la teva opció personal, com creus que hauria de definir-se el nou moviment?
Centre 48,6% (Catalunya 41,2%)

- El nou país ha de seguir formant part de la Unió Europea?
Sí, de la Unió Europea i de la zona euro 81,4% (Catalunya 84,3%)

- Davant el debat enotrn de la necessitat de tenir exèrcit, creus que el nou país ha de tenir exèrcit?
No ha de tenir exèrcit propi però ha de formar part d'un exèrcit supraestatal 50,3% (Catalunya 45,9%)

- Creus que una família que no pot fer front a la hipoteca hauria de poder pagar el seu deute entregant l'habitatge al banc?
Sí, i deslliurant la totalitat del deute 70,1% (Catalunya 68,1%)
 
A banda d'aquests debats generalistes, s'han fet debats d'àmbit en grans ciutats com Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, sobre grans temes com el comerç,  turisme, mediambient, salut, sistema electoral, etc. Coromines ha destacat "la gran participació de gent que no era de partit que hi volia dir la seva", i alhora "les ganes" dels enquestats, ja que les jornades duraven un parell d'hores.