El controvertit policia local de Torelló denuncia cinc persones amb la «llei mordassa»

Dos dels denunciats són regidors de la CUP del municipi

Redacció Osona.com
03 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:49h
Un caporal de la Policia Local de Torelló ha denunciat cinc persones amb la "llei mordassa". Així ho ha explicat el regidor de la CUP de Torelló, Francesc Manrique, a Osona.com, que aquest dilluns al matí publicava al seu compte de Facebook que havia rebut una denúncia on l'agent li demanava que se li apliquessin dos articles de la llei 4/2015, després que el 4 d'abril publiqués uns comentaris a les xarxes socials sobre una multa que el policia havia posat a Lluís Toneu, un altre regidor local de la CUP. Els articles en qüestió són els següents:

1. "Ús no autoritzat de dades professionals de les Forces i Cossos de Seguretat que puguin posar en perill la seguretat personal o familiar dels Agents". El motiu és perquè va fer públic el número d'identificació de l'agent pel Facebook.

2. "Falta de respecte i consideració a les Forces i Cossos de Seguretat en l'exercici de les seves funcions". El motiu és per haver dir textualment: "Espero que des de la regidoria es treballi perquè aquest cas quedi en res i perquè la policia local (i concretament en XXXX), se centrin en fer altres feines que no siguin emprenyar a qui porti el CAT a la matrícula".


Tal com ha explicat el portaveu de la CUP de Torelló, a part d'ell, hi ha quatre persones més denunciades. N'hi ha dues per "ús no autoritzat de dades professionals" del policia, que són els dos regidors de la CUP de Torelló Lluís Toneu i Francesc Manrique, i tres més per "falta de respecte i consideració", per comentar l'escrit del Facebook de Manrique del 4 d'abril.

Una multa pel "CAT"?

Tot va començar quan el regidor de la CUP Torelló Lluís Toneu denunciava a través de Facebook que s'havia trobat una multa al parabrisa que deia textualment: “Porta adhesius il·legals a les 2 plaques de la matrícula “CAT””. La sanció va aixecar un gran rebombori i lL’Ajuntament de Torelló va emetre una nota aclarint que la multa imposada per la Policia Local a Toneu era per infringir el Reglament de Circulació, relatiu a l’estacionament de vehicles, i no pel CAT.

Tot i així, la situació era un pèl anòmala, ja que en la multa, tal com es pot observar a sota, sí que s’especificava l’article que s’infringia en el lloc corresponent, però en l'apartat on s’ha de desenvolupar aquesta infracció, dient en què consisteix, no s’escrivia res. En canvi, sí que s’especificava en l’apartat informatiu amb tot detall una “il·legalitat”, la del CAT, que no és objecte de la denúncia.
 

La multa a Lluís Toneu.

Arxivat a