Ronald Puppo, professor de la UVic, guanya el Premi Crítica Serra d'Or

La traducció a l’anglès del Canigó de Verdaguer, "Mount Canigó. A tale of Catalonia", guardonat en la 50a edició

Redacció
03 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:28h

Ronald Puppo i la seva esposa, Teresa Vall, amb la presidenta Carme Forcadell al mig Foto: UVic-UCC


El professor de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic, Ronald Puppo, ha guanyat el Premi Crítica Serra d’Or 2016 de Catalanística per la seva traducció a l’anglès del Canigó de Verdaguer amb el títol: Mount Canigó. A tale of Catalonia.

El jurat del Premi Crítica Serra d'Or 2016, que aquest any arriba a la 50a edició, ha guardonat Martí Domínguez en la categoria de novel·la per l'obra La sega, Josep-Ramon Bach en la categoria de poesia per Caïm i Pep Albanell en la de narració per Les fantasies del nàufrag. Julià Guillamon ha resultat destacat en la categoria d'Estudis Literaris per Joan Perucho, Cendres i Diamants, i Josep Maria Jaumà en Traducció per Irlanda indòmita. 150 poemes de W.B. Yeats.
 
L'acte de lliurament dels premis, que no tenen dotació econòmica, s'ha celebrat aquest dilluns al migdia en un acte al Palau Moja de Barcelona i ha comptat amb el conseller de Cultura, Santi Vila; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; i el pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, entre d'altres. En l'apartat de Recerca, el premi de la subcategoria d'Humanitats ha estat per a l'obra Ramon Llull: vida i obres, de Pere Villalba i Varneda; i el d'Altres Ciències per a La ciència en la literatura, de Xavier Duran.

Els premiats en la categoria de Teatre han estat per a Joan Yago, que s’endú el de Teatre al text de teatre català donat a conèixer per l’estrena o l’edició de You say tomato; el de Teatre a l’espectacle teatral per a Ragazzo de Lali Álvarez; i el de Teatre a l’aportació més interessant a la companyia Parking Shakespeare. Pel que fa en la categoria Literatura infantil i juvenil han estat Històries de Nasrudín, amb text de Halil Bárcena i il·lustració de Mariona Cabassa, que s’emporten l’Infantil; Gisela Pou ha estat premiada amb el Juvenil (Creació) per La noia de la mitjanit, i Lemmiscates ha aconseguit el Juvenil (Coneixements) per Arbres.

Les obres premiades corresponen a les més destacades de les publicades el 2015 i sense que s'hagin presentat a concurs. Els Premis Crítica Serra d'Or no tenen dotació econòmica i consisteixen en el lliurament d'una serreta d'or per a la solapa a càrrec del director de Publicacions de l'Abadia de Montserrat i de la revista Serra d'Or, Josep Massot.
Arxivat a