Vuit-cents nens de sis pobles d'Osona ofereixen una espectacular cantata

El projecte "Cantem Junts" inclou alumnes de Tavèrnoles, Folgueroles, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes, Sant Julià de Vilatorta i Vilanova de Sau | L'acte ha estat presidit per la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz

Un moment de la cantata a Folgueroles
Un moment de la cantata a Folgueroles | Josep M. Montaner
Redacció Osona.com
30 d'abril del 2016
Actualitzat el 01 de maig a les 9:12h
La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha presidit aquest divendres a la tarda el concert coral Amb ulls de nen, dins del marc del projecte Cantem Junts, que han ofert diferents escoles de primària a l’Escola Mossèn Cinto de Folgueroles. Contretament, hi han participat un total de vuit-cents alumnes de l’Escola Sant Marc de Calldetenes, l’Escola Bellpuig de Sant Julià de Vilatorta, el Col·legi El Roser de Sant Julià de Vilatorta, l’Escola Jacint Verdaguer de Santa Eugènia de Berga, l’Escola Vilanova de Sau de Vilanova de Sau i l’Escola Mossèn Cinto de Folgueroles, que també inclou nens de Tavèrnoles.

Els parlaments institucionals han anat a càrrec de la consellera; l’alcalde de Folgueroles, Carles Baronet; el diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet; i la directora de l’escola, Montserrat Lahoz. També han assitit a l’acte el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca; la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, i la resta d'alcaldes de les poblacions implicades.
 

Carles Baronet i Meritxell Ruiz. Foto: Josep M. Montaner


El projecte Cantem Junts consisteix a fer un recital de música amb tots els nens d'Educació Primària de les escoles de les escoles dels sis pobles esmentats. El concert d'aquest any, que arribava a la segona edició, s'anomenava Amb ulls de nen, i contenia un recull cançons selecciones per tot l'equip de mestres de música.

Els alumnes han fet un recorregut pels sentiments i emocions que viuen diàriament. S'han pogut escoltar cançons com Tears in heaven d'Eric Clapton o Tornarem de Lax'n'Busto.

El projecte, de caràcter inclusiu, encapçalat per Buia Reixach ha tingut un fil conductor que ha creat i narrat la conta-contes Caro von Arend. La primera edició es va celebrar fa dos anys, a Sant Julià de Vilatorta.
 

Dossier de premsa del projecte (pdf)

 

La cantata ha estat multitudinària. Foto: Josep M. Montaner