Som Catalans denuncia un antifeixista pel boicot de la parada de Sant Jordi a Vic

El partit, de caràcter xenòfob, porta l’activista Steve Cedar als jutjats per insults i amenaces

Redacció Osona.com
29 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:53h
Vídeo del boicot a la parada de Som Catalans a Vic
Vídeo del boicot a la parada de Som Catalans a Vic | UCFR

Som Catalans (SOM) ha denunciat Steve Cedar, un activista d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme d’Osona (UCFR), per amenaces i insults el passat dissabte, 23 d’abril, en el marc de la diada de Sant Jordi a Vic. El judici ràpid es farà als jutjats de la capital d'Osona el proper dimarts, 3 de maig, a les 11 del matí. Vint minuts abans, UCFR ha convocat una concentració de suport a l'acusat, a l’entrada dels mateixos jutjats.

Els incidents es remunten a dissabte, tal com ja va avançar Osona.com, quan una dotzena de representants d’UCFR Osona va boicotejar la parada de Som Catalans al carrer Verdaguer de Vic, on hi havia la líder del partit, la vigatana Ester Gallego. Els antifeixistes se’ls van posar a costat, amb pancartes on es podia llegir, entre d’altres, “Fora feixistes de la diada” o “Feixisme mai més, ni aquí ni enlloc”. També van cantar consignes, com “No passaran”. Gallego, visiblement enfurismada, va optar per desmuntar la parada i donar per acabada la seva presència a la diada a Vic.

L’únic activista denunciat ha estat Cedar, un vell conegut de Som Catalans. El partit ja el va denunciar fa 18 mesos per insults, quan UCFR va boicotejar la distribució d’uns pamflets de la formació, al centre de Vic i els va titllar de "feixistes" i "racistes". En aquella ocasió, el jutge va arxivar el cas, considerant que era una simple opinió política.

Som Catalans és una recent formació política de caire xenòfob, impulsada per Ester Gallego i Enric Ravello, dos antics militants de Plataforma per Catalunya, que han incorporat un component nou al seu discurs: són partidaris de la independència de Catalunya. En les passades eleccions municipals es van presentar a Vic, on no van aconseguir cap regidor.
 

Steve Cedar, en un acte a Vic per a la consulta del 9-N. Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a