Toni Pla, que liderava la candidatura anul·lada al CP Vic, dóna la seva versió

El que va ser candidat a la presidència del club critica l’actuació de la nova junta directiva, que qualifica de “continuista”

Redacció Osona.com
28 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:10h
Un partit entre el CP Vic i el CP Voltregà
Un partit entre el CP Vic i el CP Voltregà | Adrià Costa
Josep M. Roca ha estat nomenat nou president del Club Patí Vic, després d’un procés electoral que s’ha vist immers en la polèmica. La junta electoral va admetre les impugnacions que Roca va presentar contra l’altra candidatura que es presentava als comicis a la presidència, encapçalada per Toni Pla, perquè contenia un defecte de forma.

Toni Pla explica ara, en una carta al director a Osona.com, la seva versió sobre el convuls procés electoral, perquè “la gent sàpiga tota la veritat i no es torni a repetir”. “Ha estat molt greu tot plegat”, lamenta.

Pla explica, entre d’altres punts, que la junta directiva entrant de Roca és continuista, i té vincles directes amb la de l’anterior president, Miquel Altimiras, a qui se li van avançar uns pagaments perquè acceptés convocar les eleccions al club.
 
CARTES AL DIRECTOR
Les realitats del procés electoral del Club Patí Vic

“Us ho mereixeu socis”, deia en un primer moment el lema de la candidatura que ha estat proclamada sense haver passat per unes eleccions com a nova junta directiva del CP Vic. Però aviat aquest lema va deixar pas a “Un Club com cal”, com a preludi d’una trista història electoral, que volem donar a conèixer per tal que no es torni a repetir.

Els nostres valors exposats de rigor i transparència fan que ens hàgim vist empesos a emetre el present escrit només amb la voluntat de fer front a les explicacions esbiaixades i poc rigoroses sobre la declaració de nul·litat de la nostra candidatura.

Per tal de situar el lectors i els socis del CP Vic, tot el joc de despropòsits d’aquest procés electoral comença quan l’actual junta directiva va anticipar diners al president sortint del CP Vic, a canvi del pagaré que tenia en dipòsit a l’espera del seu venciment com a condició que aquest va posar per tal que es convoquessin eleccions anticipades al club. Un error manifest d’estratègia de la candidatura continuista va portar-los a no haver contemplat un escenari que va tenir lloc un temps després i que representa un fet normal en tot procés electoral: que una altra llista es presenti com a candidatura opcional amb un projecte no continuista i amb un equip amb idees i sensibilitats diverses. No negarem una omissió documental per part d’aquesta candidatura a l’hora de la presentació formal en el termini establert, però que una vegada advertida va ser corregida i acceptada per la junta electoral en primera instància, que va fer saltar totes les alarmes a la contrària. A algun candidat i candidata de la junta continuista  aquell vespre del 18 d’abril li va semblar un ultratge saber que hi hauria una altra llista acceptada que concorreria a les eleccions en les mateixes condicions.

Aquest tomb inesperat quan ja pensaven que anaven a ser proclamats com a nova junta directiva els va empènyer a presentar una impugnació a la lògica resolució de la junta electoral de no privar els socis d’expressar les seves preferències a les urnes electorals. Val a dir que aquesta impugnació no havia d’haver estat mai acceptada per no aportar fets nous o desconeguts a la resolució inicialment dictada.

Però contràriament a la valentia demostrada inicialment, la junta electoral davant la impugnació presentada decideix fer una consulta a un estament superior i rectifica la seva resolució inicial sense cap mena de rubor, i deixa fora com a alternativa la nostra candidatura per la comissió del que qualifiquen com a falta molt greu (!?). Seria bo per a tothom saber quin/a demòcrata imparcial de l’Administració els va assessorar i convèncer de revocar la decisió inicialment presa.

Els membres de la junta, no contents amb haver redactat, prèvia la consulta referida, una resolució jurídicament atacable on s’autodesacreditaven (s’havien llegit bé els estatuts que ara invocaven amb tanta fe abans de dictar la primera resolució acceptant l’esmena?), segurament empesos per un neguit de consciència van penjar en nom propi un comunicat arreu de les instal·lacions del club i que a més a més van enviar a través de Whatsapp als diferents grups d’hoquei, on s’intentava donar explicacions i justificar al soci d’allò que no té justificació possible, cometent d’aquesta manera una barrabassada descomunal.

I per què diem això? Doncs senzillament perquè tothom ha pogut llegir en aquest document que la mateix junta admet haver acceptat estar escollida a dit quan l’article 45 del estatuts diu clarament que aquesta junta ha d’estar elegida per sorteig públic entre tots els socis. Suposem que això, en paraules manllevades de la mateixa candidatura proclamada, se’n deu dir també “passar-se els estatuts pel forro”.

No calia omplir-se tant la boca amb estatuts i articles, senzillament podien haver demostrat no tenir por a les urnes fent cas a l’article 5 dels mateixos estatuts del club on es diu que el funcionament d’aquest “es regeix per principis democràtics i representatius”.

No obstant tot el que s’acaba de dir, en un clar exercici de responsabilitat els integrants de la candidatura anul•lada vam decidir i vam anunciar la voluntat de no impugnar tot el procés perquè aquesta decisió només hagués contribuït a augmentar la fractura social al club. Aquest anunci el vam fer a la pàgina web de la nostra candidatura a la qual hem deixat exposat el projecte que teníem per al club i que posem a disposició per a tothom qui pugui estar-hi interessat com a prova de la nostra voluntat de lleialtat als interessos dels socis i sòcies del club.

Així, tot i que als socis i sòcies se’ls ha privat definitivament d’un veritable procés electoral amb un final que s’hauria dictat a les urnes i no pas als despatxos, del que en cap cas se’ls pot privar és de ser coneixedors/ores de la realitat d’una mascarada electoral que definitivament no ens mereixíem.

Moltes gràcies a tothom qui ens ha fet costat i ens ha donat suport, així com també a aquells qui no ho han fet per desconeixement o fins i tot per convicció.

Club patí Vic - Candidatura Toni Pla
Arxivat a