Els Mossos s'organitzen contra el càncer amb una caminada solidària

El cos policial, persones i entitats implicades esperen superar els 26.000 euros recaptats l'any passat

Redacció Osona.com
28 d'abril del 2016
Actualitzat a les 8:36h

Sortida de la caminada solidària. Foto: Mossos d'Equadra


Els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central ja s'han tornat a organitzar per engegar la seva ja tradicional caminada solidària "Fem camí al teu costat". Serà el 13 de maig, de Manresa fins al Monestir de Montserrat, amb l'objectiu de superar la quantitat recaptada l'any passat de 26.623 euros, i continuar contribuint a la lluita contra el càncer. 

Aquest projecte va sorgir d'un grup de Mossos d'Esquadra que, amb voluntat d'aportar alguna cosa més que el seu servei diari, va engegar una iniciativa solidària per ajudar a investigar contra el càncer, ja que és una malaltia que afecta gran part de la població, amics i familiars. Això es va materialitzar en una caminada que s'ha anat repetint any rere any, sumant molts altres grups de persones i entitats. 

Ara doncs, "Fem camí al teu costat" ja s'ha convertit en una iniciativa plural. En aquesta hi participa personal del món de la salut, empresaris, botiguers o gent anònima, alguns dels quals afectats. No obstant això, la manera d'adquirir diners és una simple samarreta solidària. Aquesta s'ha intentat difondre als màxims llocs possibles, i els beneficis de la seva venta es destinaran íntegrament als serveis d'oncologia d'Althaia Manresa, el Consorci Hospitalari de Vic, el Consorci Sanitari de l'Anoia i a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé. Per altra banda, també s'accepten donacions.

La caminada

La caminada solidària és gratuïta i començarà a les 9 del matí al costat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa. No obstant això, es recomana ser-hi mitja hora abans per adquirir les targetes de sortida amb tota la informació i donar les indicacions. 

Des que va començar aquesta iniciativa ja s'han recaptat més de 75.000 euros i, any rere any, creix en implicacions i col·laboradors.