«La fam no fa vacances»

Nou recapte d’aliments bàsics, per cobrir les necessitats de les entitats benèfiques

per Redacció Osona.com, 27 d'abril de 2016 a les 10:57 |
Un voluntari classificant els aliments recollits a El Sarró, el banc d'aliments de Manlleu | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El nombre de beneficiaris dels Bancs dels Aliments de Catalunya continua sent molt elevat. “Una vegada distribuït el rebost del Gran Recapte 2015 ens apropem a l’estiu amb les nostres prestatgeries buides i necessitem tornar a trobar aprovisionament i demanar la col·laboració de la ciutadania que ens ajuda amb la seva solidaritat”, expliquen des del Banc d’Aliments.
 

La situació actual ens indica que tenim més d’un 20% de la població catalana que està per sota el llindar de la pobresa, i la taxa de pobresa extrema s’ha duplicat en els darrers anys. Dos dels col·lectius mes vulnerables son els menors de 16 anys i els majors de 65. Per tant, es genera una demanda creixent d’aliments per part de les entitats benèfiques.
 

És per aquest motiu que des de la Fundació Banc dels Aliments s’ha impulsat novament la campanya "La fam no fa vacances" per la recollida d’aliments bàsics (oli, llet, llegum cuit i conserves i també aliments infantils) per aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària també durant l’estiu. La campanya es durà a terme durant els mesos de maig i juny.
 
"La fam no fa vacances" pretén motivar a la societat catalana a mobilitzar-se contra la fam més propera, organitzant tot tipus d’activitats que permetin la recollida d’aliments bàsics. Aquests aliments es destinaran a omplir els magatzems de les entitats benèfiques de la població on es realitzin les activitats, o del seu entorn mes proper.

La campanya es porta a terme gràcies a la col·laboració de qualsevol tipus d´associacions, clubs esportius, empreses, escoles, centres educatius, entitats culturals i socials i grups de tot Catalunya.  Poden organitzar alguna festa, concert, acte esportiu, trobada d’amics/familiars, teatre, cinema... i aprofitar-ho per dur a terme una acció solidària.

Els aliments recaptats es destinaran directament a entitats benèfiques adherides a la xarxa de distribució del Banc dels Aliments. Aquestes accions seran coordinades per responsables del Banc dels Aliments que assignaran i posaran en contacte l’entitat receptora amb qui vulgui organitzar un acte solidari per poder fer la retirada dels aliments.
 
Per obtenir més informació: info@lafamnofavacances.org o osona@bancdelsaliments.org

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació