Vic treu a Telefónica compromisos mínims per l'antena del carrer Sant Fidel

Trobada entre l'alcaldessa i els màxims responsables de l'operadora a Catalunya | L'empresa accelerarà el trasllat dels aparells de la torre antiga a la nova, i Ajuntament i operadores estudiaran altres emplaçaments a la ciutat

Redacció Osona.com
26 d'abril del 2016
Actualitzat a les 8:36h
Anna Erra i Josep Arimany, amb els responsables de Telefónica
Anna Erra i Josep Arimany, amb els responsables de Telefónica | Ajuntament de Vic
L’alcaldessa i el primer tinent d’alcalde de Vic, Anna Erra i Josep Arimany, van mantenir divendres passat, 22 d’abril, una reunió de treball amb el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, i altres responsables de l’empresa, per parlar de la problemàtica de l’antena del carrer Sant Fidel, que els veïns reclamen que es tregui. En el transcurs de la sessió, les dues parts van mostrar la necessitat de trobar punts d’entesa i consens, “ja que és necessari ser sensibles amb la ciutadania i, a la vegada, ser conscients de la necessitat de disposar d’uns bons serveis de telecomunicacions”, segons una nota de l’Ajuntament.

Així, es va acordar traslladar els aparells de la torre antiga (dels anys 70) a la nova estructura d’antena en un termini màxim de tres mesos. Aquest trasllat permetrà reduir fins un 50% els elements de l’antena gràcies a les millores tecnològiques. Destacar que també es va definir obrir un grup de treball entre l’Ajuntament i tots els operadors amb la finalitat de trobar més emplaçaments per antenes a la ciutat i paral·lelament s’encarregarà un informe al Col·legi d’Enginyers de Telecomunicacions sobre l’afectació del servei que tindria al municipi de Vic prescindir d’aquesta antena.

“L’antena del carrer Sant Fidel és un tema molt sensible per a la ciutadania i des de l’Ajuntament de Vic s’estan fent totes les accions possibles amb l’objectiu d’arribar al màxim de consens social”, explica el mateix comunicat. En aquest sentit, el consistori ha iniciat un seguit d’actuacions: el passat 22 de març Erra va traslladar la problemàtica al conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín; i s’ha creat una comissió amb tècnics i regidors de l’Ajuntament i veïns.

A la darrera reunió entre aquesta comissió, s’hi va afegir una assessoria independent experta en telecomunicacions. A les trobades s’han posat damunt la taula diferents propostes i accions, com oferir la possibilitat de fer un estudi individual a cadascun dels habitatges pròxims a l’antena amb la finalitat de saber la mesura exacte de les emissions.

 
Arxivat a