Josep Maria Roca, nou president del CP Vic després d'un polèmic procés electoral

La junta electoral decideix finalment acceptar la impugnació contra l'altra candidatura, liderada per Toni Pla, per un defecte de forma

Redacció Osona.com
25 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:13h
La junta electoral del CP Vic -formada per Màrius Doblas, Xevi Vilaró i Anna Grifoll- ha proclamat com a única candidatura vàlida la de Josep M. Roca i, per tant, ha desconvocat les eleccions. La junta ha admès, després d’un procés polèmic, les impugnacions que Roca va presentar contra l’altra candidatura que es presentava als comicis a la presidència, encapçalada per Toni Pla, que presentava un defecte de forma. D’aquesta manera, Roca serà investit president en els propers dies, en substitució de Miquel Altimiras.

La junta electoral ha emès un comunicat adreçat als socis on explica perquè ha pres la controvertida decisió. El club va obrir un procés electoral, en el qual estava previst fer les votacions el 30 d’abril. El termini màxim per presentar les candidatures era el 15 d’abril.

Un cop tancat el termini, es van presentar dues candidatures: la de Josep M. Roca i la de Toni Pla. La sorpresa per a la junta electoral, però, va ser que Toni Pla no havia inclòs en la documentació el llistat amb els components de la seva junta i les respectives signatures, un defecte de forma que deixava a les seves mans la decisió d’acceptar la candidatura o no, tal com els va indicar el Consell Català de l’Esport, a qui van demanar assessorament.

En una posterior reunió, ja amb el termini tancat, Pla va esmenar el seu error i la junta electoral, pensant que “era el millor pel club”, va decidir acceptar la candidatura. La decisió no va satisfer Roca, que el 20 d’abril va presentar una reclamació.

Davant del nou escenari, la junta electoral va decidir demanar l’opinió d’un advocat expert en esport, qui els va assegurar que la decisió que havien pres “no era gens arbitrària”, ja que l’error de Pla era “tan greu” que no es podia considerar un defecte de forma. L’advocat recomanava rectificar la decisió i desconvocar les eleccions, com així s’ha fet.
 

Carta de la junta electoral als socis del CP Vic (PDF)

Arxivat a