Prats de Lluçanès rep per tercer cop consecutiu el Segell Infoparticipa

El distintiu acredita la transparència de la comunicació pública i de l’administració local

per Redacció Osona.com, 24 d'abril de 2016 a les 08:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb un 92’31% de la puntuació, l’Ajuntament de Prats de Lluçanès va rebre per tercer cop consecutiu el Segell Infoparticipa que acredita la qualitat de la comunicació pública i la transparència de l’administració en una certificació emesa a partir de l’informe elaborat per l’equip avaluador del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La regidora de comunicació, Anna Plans, ha explicat que, amb l’entrega d’aquest distintiu, el consistori pradenc es converteix en els poc més de 30 ajuntaments catalans, del 948 que té Catalunya, que ha rebut el Segell des que es va implantar el 2013 i es passa del 88% obtingut el 2013 a més del 92%. Així, Prats és dels pobles més petits, i l'únic del Lluçanès, en rebre el Segell i entre ajuntaments com el de Barcelona, Sabadell, Reus, Lleida, Manresa o Vic.


En aquesta edició, i a diferència dels anys anteriors, s’ha creat un Consell amb més representació cívica que institucional i en què s’han augmentat el nombre d’indicadors que es tenen en compte per tal d’obtenir el guardó.

El Segell Infoparticipa es va entregar aquest dimecres, 20 d’abril, al Born Centre Cultural amb la presència de Victòria Camps, presidenta del Consell Certificador; Ferran Sancho, rector de la UAB; i Jordi Foz, secretari de Transparència i Bon Govern de la Generalitat de Catalunya.


Plans explica que per obtenir el distintiu s’ha treballat intensament amb el tècnic de comunicació, Isaac Romero, per desenvolupar un portal de transparència amb informació institucional i organitzativa, normativa i actes jurídiques, contractació i informació econòmica, entre d’altres, per tal que el ciutadà disposi de millor informació i més a l’abast tal com marca la llei 19/2015.

L’alcalde, Isaac Peraire, ha remarcat que la voluntat de l’actual equip de govern és seguir treballant per fomentar aquesta transparència i aconseguir tenir un ajuntament amb parets de vidre.
 

Llistat amb tots els Ajuntaments que han rebut el distintiu

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació