ERC no donarà suport a la implementació del porta a porta a Vic

Els republicans proposen millorar el sistema de recollida actual com a pas previ | Joan Ballana es queixa que han presentat esmenes al projecte que l'equip de govern vol tirar endavant i no se n'ha acceptat cap

Els regidors d'ERC i alguns veïns de l'Estadi que viuen en pisos amb alta densitat veïnal, al costat d'un contenidor
Els regidors d'ERC i alguns veïns de l'Estadi que viuen en pisos amb alta densitat veïnal, al costat d'un contenidor | ACN
Redacció Osona.com
21 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:39h
"Un fracàs a Vic del sistema de recollida porta a porta és un fracàs per a totes les ciutats mitjanes del país". Així de taxatiu s'ha mostrat el regidor i portaveu d'ERC a l’Ajuntament de Vic, Joan Ballana, per assenyalar que la implementació del porta a porta a la ciutat "s'ha de realitzar amb totes les garanties d'èxit".

Per aquest motiu, els republicans van fer arribar un document amb una vintena de propostes per millorar el projecte de l'equip de govern, que té previst activar el model en els propers mesos. Entre aquestes, destaca l'increment del nombre d'informadors, la municipalització del servei o que s'instal·lin estacions i camions d'emergència. La resposta, però, ha estat negativa en gairebé totes les esmenes.

Per això, els republicans han optat per defensar una millora del sistema actual, "amb una campanya que expliqui bé com funciona i eviti males pràctiques", i que serviria durant els tres anys que queden de mandat com a pas previ a la implementació del porta a porta a la ciutat.

Ara tocarà moure fitxa a l’equip de govern (CiU i PSC), que ha anat posposant la decisió, primer per motius electorals, i en els últims mesos, per intentar buscar un consens entre totes les forces polítiques del consistori (menys PLVI, que ja se’n va desmarcar en la passada legislatura, i que ha engegat fins i tot una recollida de signatures).

En cas de portar-ho al ple, l’aprovació estaria gairebé garantida, ja que Vic per a Tots sempre s’hi ha mostrat favorable, i Capgirem Vic també, tot i que amb alguns matisos.
Arxivat a