Manlleu aprova un protocol per evitar els maltractaments a la gent gran

En l’elaboració del document, que es va aprovar per unanimitat, hi han participat professionals de diferents serveis, com la Policial Local, serveis socials o centres sanitaris

Redacció Osona.com
21 d'abril del 2016
Actualitzat a les 8:28h
El ple de l’Ajuntament de Manlleu, celebrat el passat dimarts, 19 d’abril, va aprovar un protocol d'actuació municipal per a l'abordatge dels maltractament a la gent gran de Manlleu. Tots els partits hi van votar a favor.

L’envelliment de la població és un fenomen important de transformació social que porta associat canvis en la quotidianitat de les persones i en les relacions entre generacions, així com en la vida dels pobles i de les ciutats. En aquest nou escenari, el consistori manlleuenc considera que s’ha d’estar molt alerta a les situacions de vulnerabilitat que poden patir les persones grans, com el maltractament o l’abús físic, sexual, psicològic o emocional, així com l’abandonament, la negligència o l’abús material o financer.

Des de finals del 2013 l’Ajuntament de Manlleu va decidir iniciar el procés d’elaboració d’un protocol, Guia local per fer front als maltractaments de les persones grans, que té la finalitat d’ajudar els professionals dels serveis socials en les seves actuacions per front a aquesta problemàtica. Per a l’elaboració d’aquest protocol hi ha participat professionals de diferents serveis: serveis socials, Policia Local, equip d’atenció primària de salut de Manlleu, Hospital Sant Jaume i Servei d’Orientació Jurídica.

 
Arxivat a